Toyota RAV4 PHEV je nyní sportovnější díky nové výbavě GR Sport

Toyota RAV4 PHEV je nyní sportovnější díky nové výbavě GR Sport
Fotografie: Toyota
  • Základní cena vozu činí necelých 1,3 milionu Kč
  • Výbava GR Sport je dostupná jen pro nejvýkonnější provedení RAV4

Toyota obohacuje svou nabídku o novou verzi modelu RAV4. Nese označení GR Sport a doplňuje další již prodávané modely Toyota s vyšší dávkou sportovnosti. Vůz bude jasně rozpoznatelný podle leskle černých lakovaných prvků na karoserii a přední masky s logem divize GR. Standardem se stává specifický lak karoserie v odstínu perleťová bílá a 19palcová kola v leskle černém provedení s broušenými lesklými proužky. Tím změny zvenčí končí a je nutné se přesunout do kabiny. Tam výbavu GR Sport poznáme především podle sportovních sedadel s opěrkami hlavy, ve kterých je vtisknuté logo GR.

Sedáky a opěradla sedadel dostaly čalounění z Alcantary a nechybí ani stříbrné prošívání. To najdeme taktéž na volantu a kolem voliče převodovky. V rámci nové výbavy se do kabiny nastěhoval 10,25" infotainment a digitální přístrojový štít. Toyota RAV4 GR Sport dostala i další úpravy, které se netýkají jen vizuální stránky. Toyota zapracovala na tužším nastavení pružin a tlumičů, čímž by se měla sportovně vypadající RAV4 mnohem lépe řídit. Výrobce přidává do standardního seznamu výbavy elektricky nastavitelná přední sedadla včetně paměťové funkce pro sedadlo řidiče, 360stupňovou kameru nebo vyhřívání předních sedadel i volantu.

Zájemci o vůz se ale musí spokojit s tím, že výbava GR Sport je dostupná výhradně pro plug-in hybridní provedení. To disponuje pohonem všech kol, výkonem 306 koní a dle dostupného ceníku vychází v základu na 1 254 900 Kč.

Technické parametry Toyota RAV4 Plug-in Hybrid PHEV 4×4

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 600 × 1 855 × 1 685 mm, 1 910 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: 4×4
Výkon225 (185 + 174) kW, 306 (227) koní
Baterie18,1 kWh
Nabíjenípalubní: 6,6 kW, konektory: Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 1 l / 100 km
Cena od1 094 900 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze