Toto je zatím nejlepší pohled na chystaný plně elektrický Mercedes EQA

Toto je zatím nejlepší pohled na chystaný plně elektrický Mercedes EQA
Fotografie: Mercedes-Benz
  • Novinka podle všeho dorazí ještě do konce letošního roku
  • Chlubit se má solidním dojezdem a dostatečným výkonem

Mercedes-Benz bere elektrifikaci opravdu vážně, jelikož podle carbuzz.com se již po německých silnicích prohání zamaskovaný crossover EQA. Přímý konkurent pro Teslu Model X má nabídnout dojezd přes 400 km na jedno nabití a jak se zdá, přijde s mnoha zajímavými prvky výbavy. Těch si lze všimnout i díky novému videu, které přikládáme níže. Podle minimálního maskování je znát, že Mercedes EQA je téměř připraven k produkci a automobilka jen ladí poslední funkce.

Tento plně elektrický crossover je vlastně dvojčetem již vyráběného Mercedesu GLA, takže už to dost napoví o celkové velikosti a také vizáži vozu. EQA se proti němu bude vyznačovat několika drobnými úpravami karoserie. Jistotou budou lehce zapuštěné přední hlavní světlomety s Full LED technikou a rovněž se zdá, že se objeví také unikátní osvětlená třícípá hvězda na přídi vozu.

Co se týče pohonu, vůz nabídne elektromotor na každé nápravě a v nejvýkonnější verzi má disponovat celkovým výkonem 268 koní a točivým momentem 500 Nm. S těmito parametry by mělo EQA nabídnout sprint 0 na 100 km/h za pět sekund. V útrobách vozu si své místo najde lithium-iontová baterie s 60 kWh, ačkoliv časem dorazí i verze s ještě vyšší kapacitou. Zcela nový crossover bude odhalen ještě před koncem letošního roku, přičemž výroba se spustí hned počátkem roku příštího.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze