Tesla vrátila na trh GigaPivo, k večeři si ho asi nedáte

Tesla vrátila na trh GigaPivo, k večeři si ho asi nedáte
Fotografie: Tesla
  • Tesla uvedla limitovanou edici vlastního piva exkluzivně pro vybrané evropské země
  • Prodává se v setu tří designových lahví připomínajících tvary Cybertrucku
  • Jde o klasický ležák plzeňského typu, který „vymysleli lidé a uvařili kyborgové“

Evropa má zase u Tesly jednou něco, na co si můžou nechat Spojené státy nechat leda zajít chuť. Nechala uvařit v Berlíně speciální pivo ze speciálně vyšlechtěné odrůdy chmele nazvané Cyberhops (na českých stránkách Tesly se mu říká Cyberchmel) a nabídla jej na svém e-shopu gourmetům z části Evropy včetně Česka. Kdo neodolá, přijde mu krabice se třemi stylovými obaly skrývajícími tři třetinkové lahve (330 ml), tedy úhrnem necelý litr. Uvnitř čeká podle proklamací na stránkách Tesly chuť s tóny citrusů, bergamotu a sladkého ovoce. Pivaři zpozorní nad složením, které se chlubí přídavkem droždí. Celá akce má být poctou 500leté německé pivovarnické tradici Reinheitsgebot a snahou vylepšit image značky. Škoda jen, že autor textu na webu Tesly německé tradice zřejmě nezná tak dobře, protože tradiční německý pijácký pozdrav Prosit! napsal bez „i“ jako Prost!, což bylo převedeno do všech jazykových mutací včetně německé.


Pokud se vám už sbíhají sliny, nic vám nebrání si GigaBier (při první akci s vlastním pivem před dvěma lety v Gigafactory Berlin se ještě jmenovalo anglicky Gigabeer) objednat a vypít. Můžete si však pořídit pouze jednu sadu z limitované edice a zaplatíte za ni 2 111 Kč, případně 89 eur v eurozóně. Pokud tedy stále považujete za plnohodnotné pivo to půllitrové, jedno vás vyjde na více než tisíc korun a nejspíš to bude nejdražší pivo, které jste v životě ochutnali. A my vám přejeme, aby podobně exkluzivně i chutnalo, protože východ Německa nepatří k pivovarnickým regionům s tou nejlepší pověstí. Každopádně vám po něm zůstanou tři stylová skleněná pouzdra se světélkujícím logem Giga, do nichž si můžete vložit další pivo.

Ani GigaBier, ani Gigabeer nejsou prvním teslovským alkoholem. Před lety automobilka přišla s vlastní tequilou ve dvou sériích, z nichž každá byla vyprodaná za hodinu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze