Tesla ukončila beta fázi vývoje asistentu FSD. Autonomně se zatím nesvezete

2
Tesla ukončila beta fázi vývoje asistentu FSD. Autonomně se zatím nesvezete
Fotografie: Tesla
  • Automobilka Tesla po více než třech letech ukončila vývoji systému FSD fázi předběžné funkčnosti (beta)
  • Aktualizace 2024.3.10 odložila v poznámkách slovo Beta a získala označení (Supervised)
  • Výrazně zlepšit by se mělo především chování ve městech

Tesle se aktuálně dobré zprávy velice hodí, takže magazín Teslarati přinesl jednu zvlášť pozitivní. Vývojáři po více než třech letech v tichosti uzavřeli beta fázi vývoje systému FSD. Ten byl zpočátku prezentován jako autonomní řízení (Full Self-Driving), nyní už Tesla používá realističtější označení FSD (Supervised), přičemž slovo Supervised znamená „pod dohledem“, myšleno samozřejmě řidičovým. O celé záležitosti se fanoušci, jako obvykle, dozvěděli až přímo na displejích svých Tesel. Těm, kteří si za systém FSD doplatili (a dodnes jej nemohou používat ve smyslu tehdejších příslibů plně autonomní jízdy), totiž postupně začínají chodit aktualizace na verzi 2024.3.10 (V12.3), která se nově nejmenuje Beta, ale právě (Supervised).


Hlavní změnou je podle poznámek k vydání vylepšení sekce městského řízení, kde neuronová síť end-to-end, vycvičená miliony videoklipů, nahrazuje údajně více než 300 000 řádků kódu v jazyce C++. Vůz údajně zvládne pod neustálým dohledem vyřešit všechny dopravní situace a podle prvních ohlasů se mu to daří výrazně lépe, než kdy předtím. Tesla aktuálně nabízí měsíční bezplatnou zkušební verzi FSD i zákazníkům v USA a Kanadě, kteří si systém nezakoupili.

Diskuze ke článku
Dini Dini
Dini Dini
"Náhoda" odstranit betu ve dnech pádu akcií :-) Tohle už zavání voláním o pomoc...snad ne
Josef L
Josef L
Vůz údajně zvládne pod neustálým dohledem vyřešit všechny dopravní situace a podle prvních ohlasů se mu to daří výrazně lépe, než kdy předtím.

Na autě, kde blbě fungují stěrače a nerozezná stín od auta bych volant nepustil z ruky :) o FSD mohou psát co chtějí, možná přejdou do gama verze....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze