Tesla Roadster se pilně testuje kousek od továrny ve Freemontu

Tesla Roadster se pilně testuje kousek od továrny ve Freemontu
  • Papírově je Roadster nejrychlejší auto světa
  • Video s Roadsterem při testování nahrál na svůj Twitter fanoušek Tesly
  • Do prodeje se má dostat v roce 2020

V případě sportovců vede cesta k úspěchu jenom přes poctivý trénink. U automobilek jde zase o důkladné a dlouhé testování, kdy většina automobilů najezdí mnoho kilometrů v různorodých podmínkách.

Testování má plné ruce Tesla, která u své továrny ve Fremontu projíždí novou generaci Roadsteru. Při testování byla zachycena Skehryrem Khanem na Twitteru.

Tesla Roadster je papírově nejrychlejším automobilem světa. Aby však dokázala své zrychlení z klidu na 96 km/h za 1,9 sekundy i v sériové výrobě, je potřeba vše pořádně doladit. Z praxe víme, že například automobilka Porsche raději údaje o zrychlení schválně zhoršuje.

A to může mít hned dva dobré důvody. Zaprvé budete jenom rádi, když místo udávaných 3,9 sekundy zrychlíte za 3,7 sekundy. A druhý důvod je ten, že Porsche předchází možným žalobám ze strany zákazníků.

Tesla Roadster bude mít „konkurenci“ v Aspark Owl EV. Tento elektrický hypersport se testuje a na dvou měřených úsecích zvládl disciplínu z klidu na sto pod dvě sekundy. Ten však bude vyroben jen v počtu 50 kusů a cena bude o zhruba 85 milionů korun vyšší než v případě Tesly Roadster

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze