Méně než 2 sekundy a Tesla Roadster pomaže stovkou. Opravdu to potřebujeme?

2
Méně než 2 sekundy a Tesla Roadster pomaže stovkou. Opravdu to potřebujeme?
  • Nová generace Tesly Roadster by měla přijít za několik let
  • Pracuje se na vylepšeném Ludicrous módu, aby z elektromotorů vytáhl ještě větší výkon
  • Před Roadsterem dorazí Model Y a možná i elektrický pick-up

Největší fandové znají automobilku Tesla především díky Roadsteru. Elektrický sporťák už na trhu není, místo toho si můžete koupit Model S, Model X a brzy přijde i Model 3. Víme také, že Tesla plánuje i SUV s názvem Model Y a spekuluje se i o elektrickém pick-upu, který by především v USA své zákazníky jistě našel.

Elon Musk však několikrát naznačil, že by se rád vrátil ke kořenům a postavil elektrický supersport. Šlo by jistě o Teslu Roadster, která by však byla nejrychlejším modelem od Tesly. Momentálně tuto pozici drží Tesla Model S P100D Ludicrous. Ta to zvládne z klidu na sto za 2,7 sekundy. Roadster by totéž však mohl zvládnou za méně než dvě sekundy.

Osobně jsem několikrát měl tu čest sedět za volantem Modelu S a i námi naměřené zrychlení lehce přes 3 sekundy je opravdu velký nápor na žaludek. Druhým problémem jsou pneumatiky. Těžko říci, zda by i ty nejmodernější pneumatiky dokázaly přenést na silnici tak obrovský kroutící moment a výkon.

Elon Musk potvrdil, že pro Roadster se vyvíjí i speciální režim po vzoru toho s názvem Ludicrous, který by měl z elektromotorů vytáhnout ještě větší výkon. Tak jako tak si na Teslu Roadster budeme muset pár let počkat.

Zdroj: electrek.co, zdroj ikonky

Diskuze ke článku
Jarda22
Takže bude mít nejlepší zrychlení z 0-100 km/h? Teď si nějak nevybavuji, které další auto to zvládne pod 2 s. Ale uvidíme za pár let.
mi
Pekná blbost..i na ofiko strankach je, ze zrychlení za 2s je z 0-60....nejprve se poradne pisalku informuj a pak neco pis.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze