Tesla připravuje obří Supercharger s nejvíce stojany! Neuvěříte, kolik jich bude

Tesla připravuje obří Supercharger s nejvíce stojany! Neuvěříte, kolik jich bude
Fotografie: tesla.com
  • Na novém Superchargeru bude přes 50 stojanů, restaurace i obchod
  • Tesla jej staví v kalifornském Firebaughu
  • Možná půjde o první Supercharger v novém konceptu

Síť rychlonabíjecích stanic Supercharger je jednou z největších výhod Tesly, které zatím nikdo nedokáže konkurovat. Majitelům vozů Tesla zajišťuje rychlé a bezstarostné nabíjení na cestách, protože kde je Supercharger, tam nemusí řešit, jaké čipy nebo platební metody jsou na místních stanicích. Zatímco v Česku mají největší Superchargery (Vestec a Olomouc) po osmi stojanech, v zahraničí to bývá mnohem více. Teď ale teslarati.com přináší informaci o stavbě Superchargeru s rekordním počtem stojanů.


Nedávno totiž nadšenec do Tesly s nickem @bryanMackSC narazil na rozestavěný Supercharger v kalifornském Firebaughu, který má určitě více než 50 stojanů. Později se jinému nadšenci, který má nick @MontrealTesla, podařilo zjistit, že stojanů bude 56 a v blízkosti bude restaurace i obchod. Zatím není jasné, zda půjde o v3, ale jelikož to bude největší Supercharger na světě, je pravděpodobné, že bude jakousi „výkladní skříní“ sítě Superchargerů, a půjde tedy o nejnovější v3 s nabíjecím výkonem až 250 kW.


Zajímavá je i informace o restauraci a obchodu. Elon Musk již dříve zmínil myšlenku, že by u Superchargerů měla být restaurace ve stylu 50. let.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze