Tesla připravuje obří Supercharger a novou fabriku v Číně

1
Tesla připravuje obří Supercharger a novou fabriku v Číně
Fotografie: electrek.co
  • Až 40 % všech tržeb z prodejů bude z Číny
  • Připravuje se největší nabíjecí stanice na světě
  • Ročně Tesla hodlá vyrobit 10 000 Superchargerů

Podle informací globaltimes.cn se Tesla snaží rozšířit své podnikání v Číně vybudováním nové továrny na výrobu dobíjecích stojanů Supercharger nedaleko svého závodu na výrobu elektromobilů v Šanghaji. Nová fabrika bude schopna vyrábět 10 tisíc nabíječek ročně. Investice do výstavby této továrny se plánují ve výši 6,4 milionů USD (137 mil. Kč).

Největší dobíjecí stanice na světě bude v Šanghaji

Mít širokou síť dobíjecích stanic je prioritou Tesly pro úspěch v Číně a dává to společnosti i jistou konkurenční výhodu. Odhaduje se, že prodejní potenciál Tesly v Číně bude v roce 2022 dosahovat až 40 % všech tržeb z prodejů. K dnešnímu dni Tesla nainstalovala v Číně více než 600 nabíjecích stanic a pokrývá jimi více než 250 měst. Dokonce se bude co nejdříve otevírat největší nabíjecí stanice na světě se 72 dobíjecími body v šanghajské čtvrti Jingan. Kromě toho v Číně roste počet obchodů a zážitkových center. Na video z otevření prodejního centra v Šanghaji se můžete podívat na Twitteru Jay in Shanghai.

Diskuze ke článku
Josef L
Josef L
Za 137 milionů Kč se dá postavit v Číně taková továrna? U nás stála poměrně malá továrna na baterie miliardu, Tesla továrna na auta 44 miliard Kč

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze