Tesla nabídne Superchargery s ještě vyšším výkonem

2
Tesla nabídne Superchargery s ještě vyšším výkonem
Fotografie: Tesla
  • Superchargery nabídnou nabíjecí výkon až 300 kW
  • Nejvíce to ocení majitelé Tesel Model S a X
  • Aktuálním nabíjecím maximem bylo 250 kW

Rychlonabíjecí stanice Tesla Supercharger se brzy dočkají dalšího navýšení výkonu. Prozradil to sám Elon Musk, přičemž o novince informuje electrek.co. Podle Muska se současný maximální nabíjecí výkon navýší až na 300 kW. Vozy Tesla navíc jsou stále efektivnější a třeba pro supervýkonný Model S Plaid je tato novinka jako dělaná. Během 5 minut tak půjde dobít teoreticky něco kolem 150 km, avšak je nutné počítat s tím, že takto vysoký výkon nebudou Tesly využívat po celou dobu nabíjení.


Tesla totiž myslí na možnou degradaci baterií, a tak 300 kW bude poskytnuto jen po určitou část nabíjení. Americký výrobce tímto krokem prakticky dorovnal část své nejsilnější konkurence, protože například Porsche Taycan nebo Hyundai Ioniq 5 se umí nabíjet rychlostí přes 250 kW, což je aktuálně maximální možný výkon u Superchargerů V3. Zvýšení nabíjecího výkonu se dotkne především Tesel Model S a X. Tato dvojice patří mezi pomyslné vlajkové modely značky, alespoň do příchodu pick-upu Cybertruck.

Diskuze ke článku
Ivan Hoe
Ivan Hoe
ještě chvíli se budou zvyšovat nabíjecí proudy/napětí, a začnu se bát aby mi při zasouvání do konektoru nepřeskočila jiskra :-)
Roman Placer
Roman Placer
To se asi jentak nestane..kdyby totiž v okamžiku připojování bylo napětí na obou konektorech, byla by to taková prda, že by to mohlo lehce skončit pořádným průšvihem. Naštěstí se ale elektromobily nepřipojují do nabíječky podobně jako mobily (a už i ty najíždějí okamžitě jen s 2,5W výkonem a na další navýšení je potřeba následný handshake).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze