Tesla míří do cloudu. Spolupracuje s ním nová verze palubního softwaru

Tesla míří do cloudu. Spolupracuje s ním nová verze palubního softwaru
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Tesla začala uvolňovat palubní software verze 2022.24.5
  • Přináší dlouho slibované cloudové profily, ale i další novinky

Tesel už jezdí na Zemi více než tři miliony a jejich majitelé se mohou těšit na novinku, která se jim automaticky stáhne přes datové připojení. Půjde o možnost zálohovat svůj uživatelský profil do cloudu a odtamtud jej zase kdykoliv stáhnout, pokud jeho držitel usedne do jiné Tesly kdekoliv po světě. Týká se to samozřejmě i nájemních Tesel, které s čím dál větším úspěchem provozuje společnost Hertz. Nastavení profilu lze měnit, včetně profilového obrázku, v aplikaci Tesla Mobile a tímto způsobem lze uložit oblíbené nastavení zrcátek, sedadel a volantu, předvolby autopilota, řízení, klimatizace, navigace a sdílení dat.

Další novinky jsou spíše vedlejší, ovšem řidiče mohou rovněž potěšit. Nově lze zvolit pozici zobrazení kamery mrtvého úhlu na displeji. Majitelé prémiového připojení se dočkají mírně přehlednějšího zobrazení intenzity provozu na trase; barevné čáry se nyní budou zobrazovat přímo na komunikacích, nikoliv vedle nich, jako dosud. Vítanou novinkou je možnost vypnout zvuky poplachu v Sentry módu, které mohly rušit například sousedy. Ostatní funkcionality systému tím zůstávají nedotčeny, jen vůz na ulici už nebude na přání vydávat žádné poplašné tóny. Novinkou je rovněž samočinné zvýšení tlaku v mechanických brzdách, pokud vůz zrovna nemůže rekuperovat v požadované intenzitě.

Software 2022.24.5 podle electrek.co také obsahuje další drobné změny nepopsané v oficiálních poznámkách Tesly k vydání, ale které bystře objevily fanouškovské komunity. Nově lze například odinstalovat hry, aby se uvolnilo místo pro jiné. Záznamy o tlaku vzduchu v pneumatikách také nově dostaly časové značky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze