Tesla chce v Číně snížit závislost řidičů na aplikacích pro chytré telefony

Tesla chce v Číně snížit závislost řidičů na aplikacích pro chytré telefony
Fotografie: Tesla
  • Hlavní novinkou je aktualizace navigačního systému
  • Tesla navíc připravuje spuštění Full Self Driving v Číně

Tesla podle reuters.com oznámila vydání nové softwarové aktualizace pro její automobilový navigační systém v Číně. Aktualizace přináší řadu nových funkcí, které mají za cíl zlepšit uživatelský zážitek a snížit závislost řidičů na aplikacích pro chytré telefony. Jednou z klíčových novinek je zobrazování jízdních pruhů na mapách, které nyní odpovídají skutečným jízdním pruhům na silnicích. Tesla zdůraznila, že nové funkce by měly přispět k bezpečnější a pohodlnější jízdě.

Dodavatelem map je společnost Baidu. Baidu je známý poskytovatel navigačních map pro Teslu od roku 2020 a v dubnu tohoto roku vydal mapy V20, které zahrnují navigaci na úrovni jízdních pruhů. Aktualizace přichází v době, kdy si čínští uživatelé na sociálních sítích stěžovali na nedostatečnou podrobnost map v navigačním systému Tesly ve srovnání s mapami dostupnými v chytrých telefonech. Tesla, která spoléhá na kamery jako senzory pro svou technologii autonomního řízení, je v současné době v procesu zavádění svého softwarového systému „Full Self Driving“ v Číně. Tento systém nedávno dosáhl významného pokroku a společnost se připravuje na registraci této technologicky pokročilé funkce u příslušných úřadů.

Na rozdíl od map s vysokým rozlišením, které shromažďují detailní a citlivé geografické informace a slouží jako přídavný senzor pro autonomní řízení automobilů, jsou navigační mapy v Číně široce používány k poskytování dopravních informací řidičům. Vylepšené mapy od Baidu by tak měly řidičům Tesly v Číně nabídnout lepší a podrobnější navigační zážitek.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze