Sygic představuje nízkoemisní zóny i vylepšené hlášení nehod

Sygic představuje nízkoemisní zóny i vylepšené hlášení nehod
Fotografie: Sygic
  • Funkci nízkoemisních zón ocení zejména řidiči, jež cestují do měst ve Francii, Německu nebo Itálii, která vyhlásila omezení v oblasti emisí
  • Sygic vylepšuje také hlášení nehod a přidává funkce speciálně pro milovníky jízdy v jedné stopě

Sygic oznámil další vylepšení jeho navigace, jež je dostupná pro Android i iOS, související s udržitelným cestováním. Přidává totiž nízkoemisní zóny. Kromě toho je novinkou i potvrzení nehod a režim pro motorkáře.


Funkci nízkoemisních zón přitom využijí zejména řidiči, jež se vydají do měst, například ve Francii, Německu nebo Itálii, jež vyhlásila omezení v oblasti emisí. Sygic řidičům vozidel s benzínovým motorem, která nesplňují normu Euro 4, a dieselových vozidel, která nesplňují normu Euro 6, takže nesmějí vjíždět do ekologických zón, případě musí platit denní poplatek, pomůže se těmto místům vyhnout. Do navigace je možné nově zadat emisní kategorii vozidla, rok výroby a typ paliva, podle čehož Sygic vypočítá vhodnou trasu.

Navigace Sygic

Funkce hlášení nehod a jiných událostí na cestě pak získává v aplikaci Sygic pro iOS nové vylepšení. „Každý měsíc dostáváme od našich uživatelů 200 tisíc hlášení o nehodách, což je dobrý důvod, proč se na kvalitu této funkce dlouhodobě zaměřit, a maximálně tak podpořit řidiče na cestách,“ upřesnil budoucí plány vedoucí produktového oddělení společnosti Sygic Lukas Dermek. Řidiči nově mají více možností než jen běžné hlášení nehody. Nově mohou nehodu potvrdit, i když kolem ní jen projíždějí, čímž pomohou komunitě ostatních uživatelů Sygic získat ověřené aktuální informace o trase. Jediným klepnutím na vyskakovací oznámení o nehodě se totiž zvýší relevance a přesnost údajů v aplikaci.

Sygic ale udělá radost i motorkářům, kteří jistě ocení novou možnost profilu vozidla pro motocykly. Díky tomu si mohou zvolit konkrétní trasu po „klikatých silnicích“ (Twisty Roads), jež je garancí dobrodružné cesty podél velkolepých panoramat. Sygic dodává, že s aktivovanou funkcí Klikaté silnice bude navigace nabízet objížďky, ostré zatáčky a stoupání v odlehlých lokalitách oproti tradičně preferovaným rovinatým, nejkratším nebo nejrychlejším trasám a městským zónám.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze