Společnosti PSA Group a Fiat Chrysler se dohodly na fúzi

Společnosti PSA Group a Fiat Chrysler se dohodly na fúzi
  • Nová kombinovaná společnost by měla přibližně 410 000 zaměstnanců a společné příjmy 190 miliard USD
  • Fúzí těchto dvou gigantů tak vznikne čtvrtý největší výrobce automobilů na světě
  • Akcionáři každé automobilky by vlastnili v nové společnosti 50 %

Společnosti Fiat Chrysler a PSA Group, majitel společnosti Peugeot, oznámily podmínky fúze, která by vytvořila nový transatlantický automobilový gigant s přibližně 410 000 zaměstnanci a kombinovanými příjmy ve výši 190 miliard USD.

Akcionáři každé automobilky by vlastnili 50 %, uvedly společnosti v dnešním společném prohlášení, jak informuje CNN. V prohlášení bylo také uvedeno, že závazná dohoda by mohla být dokončena během několika týdnů. Kombinovaná společnost by měla sídlo v Nizozemsku, které je současným ústředím Fiat Chrysler. John Elkann, současný předseda Fiat Chrysler, by vykonával stejnou roli v kombinované společnosti a stejně tak generální ředitel PSA Group Carlos Tavares by byl generálním ředitelem. Společnost by patřila mezi největší automobilky na světě. Fiat Chrysler a PSA loni dohromady prodaly 8,7 milionů vozidel, těsně před GM, které prodalo 8,3 milionů, a ne daleko za Volkswagenem a Toyotou, z nichž každý prodal více než 10 milionů vozů.

Fúze přichází uprostřed globálního zpomalení prodeje. V současnosti se výrobci automobilů snaží investovat do elektrických a hybridních technologií potřebných ke splnění přísných emisních cílů v Číně a Evropě. Obrovské množství kapitálu potřebného ke splnění těchto nových výzev přimělo některé automobilky k hledání partnerů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze