Sony Vision-S se nakonec do výroby nedostane. Důvodem je další vývoj

Sony Vision-S se nakonec do výroby nedostane. Důvodem je další vývoj
Fotografie: youtube.com
  • Finální verze vozu nikdy nebyla určena pro prodej
  • Vůz posloužil jako technologická základna pro další vývoj

Pokud jste se těšili na příchod elektromobilu od Sony, máme pro vás špatnou zprávu. S tou přichází sám mluvčí značky, který prohlásil, že se sériovou výrobou na pohled dokonalého elektromobilu nakonec rozhodně nemáme počítat. Informuje o tom motor1.com. Jak se zdá, i přes hotový produkt posloužil celý vůz jen jako vývojový článek k dalším plánům značky. Vision-S bude využit jako testovací základna pro budoucí automobilové technologie, zejména pokud jde o bezpečnost a spolehlivost při autonomním řízení. Současně má pomoci vývoji pro zlepšení zábavy ve vozidle a také celkový zážitek z jízdy v elektromobilu má nabrat na mnohem větší intenzitě.

Při vývoji vozu totiž spolupracovaly firmy jako Bosch, Continental a NVIDIA, což dává jasně najevo, o co šlo. Vlastně byl stvořen plně funkční vůz, jehož podvozkovou platformu vyrobila známá firma Magna Steyr. A co bude se Sony Vision-S dál? Vůz má v současné době schopnost nabídnout autonomní jízdu na úrovni 2, ovšem díky pokračujícímu vývoji by se časem mělo podařit dosáhnout úrovně 4. Pro tu zatím není připravena evropská legislativa, ovšem to Sony vůbec nevadí. Jakmile by se totiž schválily potřebné zákony, rázem může začít nabízet vyladěnou technologii autonomní jízdy i pro ostatní automobilky.

Sony také pracuje na dokonalém hudebním zážitku uvnitř elektromobilu. Právě Vision-S nabízel kupříkladu systém 360 Reality Audio, který poskytne každému cestujícímu osobitý hudební zážitek. Nechybí ani připojení k internetu přes 5G a možnost hrát videohry na obří středové obrazovce, která je součástí velkého displeje. Ten v sobě ukrývá mimo jiné také obraz z kamer, které ve voze nahrazují klasická zpětná zrcátka.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze