Smart Green Mobility: zelená mobilita a postoj EU, SR a ČR

Smart Green Mobility: zelená mobilita a postoj EU, SR a ČR
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • 10 videokurzů provede účastníky různými tématy ze světa zelené mobility
  • Po úspěšném absolvování celého kurzu bude vydán oficiální certifikát

Smart Green Mobility je vzdělávací projekt zaměřený na oblast zelené mobility s největším důrazem na elektromobilitu. Jeho hlavním cílem je zejména mladým lidem přiblížit různá témata ze světa zelené mobility a připravit je na změny, které je čekají v blízké budoucnosti.

Projekt se dočkal svého slavnostního spuštění koncem listopadu 2022 na Strednej priemyselnej škole dopravnej vo Zvolene a na Fakulte riadenie a informatiky Žilinskej univerzity v Žilině. To znamená, že dnes už zájemcům nic nebráni v tom, aby se pustili do vzdělávání a rozšiřování svých znalostí v oblasti zelené mobility a elektromobility.

Na webových stránkách Smart Green Mobility se stačí zaregistrovat a zájemci se mohou okamžitě vrhnout na první tematické okruhy. Předtím je pouze nutné vyplnit krátký vstupní dotazník pro zjištění úrovně současných znalostí. Následně se lze ponořit do bohatého obsahu celkem deseti videokurzů.

Téma číslo 1: zelená mobilita a postoj EU, SR a ČR

První téma vzdělávacího kurzu Smart Green Mobility je Zelená mobilita a postoj EU, SR a ČR. Ve videu se přímo od odborníka dozvíte, co je to zelená mobilita, jaký dopad má na životní prostředí doprava, jaké jsou plány v oblasti snižování emisního vlivu dopravy do budoucna i to, jakou úlohu v oblasti zelené mobility plní Evropská unie.



Po zhlédnutí vzdělávacího videa na vás čeká krátká kontrolní otázka, která prověří, zda jste informacím věnovali dostatečně velkou pozornost. Následně dojde k odemknutí druhého videokurzu na téma Alternativní pohony motorových vozidel.

Certifikát za úspěšné absolvování kurzu

Absolvování vzdělávacího kurzu Smart Green Mobility vám nezabere mnoho času, přesto vám může výrazně pomoci při budoucím uplatnění v pracovní sféře. Po úspěšném absolvování kurzu získáte oficiální certifikát, který poskytuje konkurenční výhodu na trhu práce a zvyšuje důvěru zaměstnavatelů ve vědomosti jeho držitele.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze