Loket největším dobíjecím hubem na D1. ČEZ tam otevřel další dva UFC stojany

14
Loket největším dobíjecím hubem na D1. ČEZ tam otevřel další dva UFC stojany
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Areál u 66. kilometru dálnice D1 se stává mekkou elektromobilních poutníků
  • S výhodou využívá dostatečně kapacitní elektrické přípojky a rozvinutých služeb v místě
  • Aktuálně už nabízí sedm ultrarychlých nabíjecích přípojek různých poskytovatelů

Exponovaná dálnice D1 dostává další elektromobilní vzpruhu. Oblíbený exit 66 Loket totiž obohatil nabídku ultrarychlého nabíjení o další dva stojany, tentokrát v podání ČEZ. Tento poskytovatel už v lokalitě provozuje dva 300kW stojany Alpitronic a jeden 150kW, ovšem na jiném místě areálu, konkrétně u rychlého občerstvení McDonald's. Nově se stavělo na opačné straně silnice II/150, u čerpací stanice EuroOil. Tam vznikl další odpočinkový areál, tentokrát se stánkem , každý s nabíjecím výkonem 180 kW.

Vzniká tak zatím nejrozsáhlejší zázemí pro dálkové letce po D1, a to oběma směry. Všechny zmíněné areály jsou pohodlně dostupné z obousměrného exitu 66, přičemž směrem z Prahy na Brno už nemůže být k nově otevřeným stojanům přístup jednodušší. Po opuštění dálnice se vjede rovně přímo k benzinové pumpě, od níž vede odbočka k novému parkovišti. V areálu lze také navštívit stále rostoucí spektrum obchodů, i když nabídka zatím nemíří k rychloobrátkovému sortimentu (v místě se aktuálně prodávají automobily a pokrývačské potřeby). Nabíjecí kapacity těží z výkonné přípojky připravené pro nedokončený obří outletový komplex na opačné straně dálnice.

Diskuze ke článku
Josef L
Josef L
Ty dva ČEZ u McDonald bych nepočítal, ještě jsem neviděl, že by tam oba neblokovaly spalovací auta, v podstatě jsou nedostupné.
Martin Lacina
Martin Lacina
“ Aktuálně už nabízí sedm ultrarychlých nabíjecích stojanů různých poskytovatelů”

Me vychazi pet. Kde delam chybu?
Martin Juna
Martin Juna
To jak ČEZ vrazil pěkně kudličku do zad všen elektromobilistům, tím drastickým zdražením, tak to přesně dlouho nezapomenu a jejich nabíječkám se budu na sto honů vyhýbat. Ať žije PRE.
Petr Macoun
Petr Macoun
Naposledy upraveno: 31. 5. 2023 07:25
No, ja to moc nevitam, protoze v miste uz neni nic jineho nez drahe UFC, ktere stale mnoho aut nevyuzije, nebo jsou u restaurace moc rychle (clovek se ani nestihne najist) . CEZ totiz u MCD ty stavajici padesatky odstranil, takze uz tam nezastavuju. Moc drahe.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze