Na D1 se převrátil elektrobus do příkopu

5
Na D1 se převrátil elektrobus do příkopu
Fotografie: HZS Jihomoravského kraje
  • Při převozu k zákazníkovi se elektrobus převrátil do příkopu
  • Celý zásah hasičů trval na dálnici přes 4 hodiny

I přes náročnou sobotní noc a dopoledne spojené s odstraňováním následků velmi silného větru muselo vyslat operační středisko hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje dvě jednotky profesionálních hasičů k dopravní nehodě, která se stala u Brna na 200. km dálnice D1 ve směru z Vyškova na Prahu. V místě se totiž mimo dálnici převrátil elektrobus, který byl převážen na podvalu odtahové služby. Z vozidla odtahové služby přitom unikalo větší množství provozních kapalin, a tak hasiči měli práci navíc s odstraňováním nebezpečných látek.

Jednotky hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje provedly protipožární opatření vypnutím hlavního vypínače na elektrobusu a přípravou prostředků před vznikem požáru. U těchto typů zásahu je totiž velmi důležité sledovat i aktuální stav baterií, zda se nemění jejich stav a teplota. To hasiči zajistili pomocí termokamery. Uniklé provozní kapaliny na pozemní komunikaci z vozidla odtahové služby likvidovali hasiči pomocí speciálního sorbentu a celý zásah trval přes 4 hodiny.

Diskuze ke článku
Denys Khanzhyiev
Denys Khanzhyiev
Naposledy upraveno: 6. 2. 2023 11:11
Jak vidim to je ten ktery ma tezke baterky ne strese. Neni divu ze se prevratil. Asi ridice odtahovky nevarovali ze se nesmi moc hybat volantem.
Two Gamers cz
Two Gamers cz
To určitě řídil Expert Pepa a chtěl to zapálit.....fotr na tripu...fousaty jelito
Karel Schmidt
Karel Schmidt
No jo, ale u nízkopodlažního městského autobusu tam na ne není moc místa. SOR to. Kdysi vyřešil elegantně zkrácením zadního převisu a instalací do zadní stěny,bus pak byl těžký na zadek, ale na Brumlovce stále krouží a fungují.
Baterky narozdil treba od CNG nádrží lze rozdělit na menší moduly a těmi vyfutrovat různé skuliny.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze