Smart Green Mobility: nabíjení elektromobilů, současnost a plány do budoucna

Smart Green Mobility: nabíjení elektromobilů, současnost a plány do budoucna
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Třetí téma vysvětluje, jak funguje nabíjení EV v praxi, přes typy nabíjecích stanic a konektorů až po stav nabíjecí infrastruktury
  • Absolventi vzdělávacího kurzu Smart Green Mobility obdrží oficiální certifikát

Smart Green Mobility je vzdělávací projekt zaměřený na ekologickou mobilitu s hlavním důrazem na elektromobilitu. Jeho hlavním cílem je seznámit zejména mladé lidi s důležitými tématy ve světě zelené mobility a připravit je na změny, které je v blízké budoucnosti čekají.

Projekt se dočkal svého slavnostního spuštění koncem listopadu na Strednej priemyselnej škole dopravnej vo Zvolene a na Fakulte riadenie a informatiky Žilinskej univerzity v Žilině. To znamená, že dnes už zájemcům nic nebráni v tom, aby se pustili do vzdělávání a rozšiřování svých znalostí v oblasti zelené mobility a elektromobility.

Na webových stránkách Smart Green Mobility se stačí zaregistrovat a zájemci se mohou okamžitě vrhnout na první tematické okruhy. Předtím je pouze nutné vyplnit krátký vstupní dotazník pro zjištění úrovně současných znalostí. Po vyplnění vstupního dotazníku zájemce přivítá první videokurz na téma Zelená mobilita a postavení EU, Slovenské republiky a České republiky. Po úspěšném absolvování prvního kurzu lze přejít k tématu číslo dvě: Alternativní pohony motorových vozidel.

Téma číslo 3: Nabíjení elektrických vozidel, současnost a budoucí plány

V třetím tématu zaměřeném na nabíjení elektromobilů, současnost a plány do budoucna, se účastníci dozví důležité informace o problematice spojené s nabíjením elektromobilů. Od základní otázky, jak funguje nabíjení EV v praxi, přes typy nabíjecích stanic a konektorů až po pohled na stav nabíjecí infrastruktury v současnosti a v budoucnosti. Kurz se rovněž zaměří na takové věci, jako je křivka nabíjení nebo téma domácí versus veřejné nabíjení.



Po zhlédnutí výukového videa bude účastníky čekat krátká kontrolní otázka, která prověří, zda informacím věnovali dostatečnou pozornost. Poté bude následovat otevření čtvrtého videokurzu na téma Povinná výstavba nabíjecí infrastruktury.

Certifikát za úspěšné absolvování kurzu

Absolvování vzdělávacího kurzu Smart Green Mobility vám nezabere mnoho času, přesto vám může výrazně pomoci při budoucím uplatnění v pracovní sféře. Po úspěšném absolvování kurzu získáte oficiální certifikát, který poskytuje konkurenční výhodu na trhu práce a zvyšuje důvěru zaměstnavatelů ve vědomosti jeho držitele.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze