Shell nabízí závodní modely na autodráhu od BMW. Jezdí na slanou vodu

2
Shell nabízí závodní modely na autodráhu od BMW. Jezdí na slanou vodu
  • Auta pohání baterie, která potřebuje mít kontakt se slanou vodou
  • V nabídce je například BMW M2, M4 či M8 GTE
  • Závodní dráhu nebo jednotlivé modely si po natankování můžete zakoupit za 59, potažmo 79 Kč

Vánoční svátky se blíží, a tak nejedna společnost přináší zákazníků dárky. Každoročně tak činí i čerpací stanice, které po celý rok odměňují své za tankování. Před svátky si Shell připravil zajímavou akci.

BMW modely

S trochou nadsázky jde o klasickou autodráhu, která má však hned několik specifik. Za prvé je dráha vyrobená ze 100% organického materiálu. Jde o hmotu, která zůstane při lisování třtinové šťávy a jež je také základem etanolu, nejběžnějšího biopaliva na světě. Dráha je velmi variabilní a lze ji postupně rozšiřovat. Na dráze samozřejmě musí jezdit i auto. Shell si připravil modely od BMW, konkrétně BMW M2, BMW M4 a také dva modely z motorsportu: BMW M4 a M8 GTE.

Zajímavostí je však také samotný pohon. Všechny pohání slanovodní baterie. Princip pohonu je založen na chemické reakci. Slaná voda sama o sobě energii nevyrábí, ale slanovodní baterie obsahuje malou kovovou destičku, v níž je uložena energie. Jakmile dojde ke kontaktu destičky se slanou vodou, elektrony se dají do pohybu a auta jsou připravena vyrazit. Každou slanovodní baterii lze použít dvakrát či třikrát, dohromady po dobu zhruba 30 minut. Po rozložení lze části baterie recyklovat. Jakmile dojde k vyčerpání energie, lze do autíčka dokoupit na čerpací stanici dobíjecí baterii s USB kabelem.

Každý zákazník, který od 2. prosince 2019 do 9. února 2020 natankuje na čerpacích stanicích Shell alespoň 30 litrů paliv Shell V-Power, může získat jeden ze zmíněných čtyř modelů za 59 Kč. V případě natankování stejného množství paliva Shell FuelSave činí doplatek 79 Kč. Cena závodní dráhy nebo dobíjecí baterie činí 79 Kč, ale každý z těchto produktů je možné získat také výměnou za 790 Shell ClubSmart bodů z věrnostního programu.

tisková zpráva,
Diskuze ke článku
Henry
I my jsme si koupili slanovodní závodní modely na autodráhu od BMW. Bohužel jsou nám ale k ničemu, jelikož jsme už nesehnali slanovodní baterie (a to jsme je intenzivně sháněli a objeli spoustu čerpacích stanic Shell. Budu moc rád, když mi poradíte, kde mohu tyto baterie koupit. H

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze