Šestkou to nekončí. Hyundai chystá velké SUV Ioniq 7

Šestkou to nekončí. Hyundai chystá velké SUV Ioniq 7
Fotografie: Hyundai
  • Hyundai Ioniq 7 se představí ještě letos
  • Jedná se o sedmimístné SUV
  • Vůz nabídne bohatou výbavu a 800V architekturu

Ještě letos se představí další novinka s logem Hyundai a nápisem Ioniq. Tentokrát ale bude záď vozu zdobit číslovka 7, což naznačuje, že se chystá něco hodně velkého. Bližší informace přináší electrek.co, má se jednat o sourozence již prodávané Kie EV9. Největší předností korejské novinky, která byla nedávno přistižena při běžných silničních testech, má být 7 míst k sezení. Hyundai vstoupil do éry elektromobilů s pokročilými modely založenými na platformě E-GMP, kterou využívají modely Ioniq 5 a Ioniq 6, takže není divu, že na ní přijede i zatím největší vůz značky.

Automobilka se chce stát do roku 2030 třetím největším světovým výrobcem elektromobilů a plánuje uvést na trh 31 nových elektrických modelů. Ty budou distribuovány napříč značkami Kia, Genesis a Hyundai. Ioniq 7 dostane za úkol konkurovat Tesle Model X a Mercedes-Benz EQS SUV. Hyundai poprvé poukázal na chystané SUV před dvěma lety, kdy představil koncept SEVEN na výstavě v americkém Los Angeles. Rozvor má činít 3 200 mm, což má zaručit dostatek prostoru pro nohy cestujících ve všech třech řadách sedadel.

Koncernové dvojče vozu Kia EV9 dorazí s 800V architekturou, velmi rychlým nabíjením a bohatou technologickou výbavou. Současně se zřejmě jedná o poslední vůz, který využije platformu E-GMP. V příštích letech se totiž chystá příchod nové platformy eM přinášející 50% zlepšení dojezdu ve srovnání se současnými modely. Současně bude podporovat autonomní řízení úrovně 3 nebo vyšší. Nová platforma bude také využívat novou integrovanou modulární architekturu s cílem standardizovat klíčové komponenty, jako jsou baterie a elektromotory.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze