S čipem či aplikací ČEZ nyní nabijete i na Ionity. Levné to ale není

1
S čipem či aplikací ČEZ nyní nabijete i na Ionity. Levné to ale není
Fotografie: Ionity
  • Společnost ČEZ rozšířila seznam roamingových partnerů
  • Nově lze s jejím čipem nabíjet i u sítě ultrarychlých nabíječek Ionity

Čip či aplikace Futurego od ČEZ primárně aktivuje nabíječky ČEZ či partnerů, roaming funguje i s dalšími domácími dominantními poskytovateli PRE a E.ON. To se nyní mění, protože se ČEZ dohodl na roamingu s Ionity, což zpřístupnilo registrovaným zákazníkům ČEZ další ultrarychlé nabíjení. Do konce roku by tento roaming měl platit i v zahraničí, takže můžete dojet s jedním čipem až do Chorvatska.

Pochopitelně to bude něco stát; roamingová cena na UFC (ČEZ používá zkratku HPC) činí nepříjemných 22 Kč za kilowatthodinu, což je ovšem na druhou stranu jen o korunu více, než se u Ionity platí standardně v Česku. Je to zároveň výrazně více, než za kolik nabíjejí u IONITY majitelé elektromobilů vybraných značek díky nabíjecím službám těchto automobilek. V rámci nich je běžná cena kolem 8 až 9 Kč za kWh. Stejná cena 22 Kč jako u Ionity platí u ČEZ i u domácího UFC roamingu, z tohoto pohledu nejde o velký rozdíl. Pokud je pro vás tedy prioritou co nejjednodušší život s elektromobilem i za cenu vyšších nákladů, případně možnost nouzového ultra-rychlého nabití, ČEZ vám právě otvírá dveře.

Diskuze ke článku
Denys Khanzhyiev
Denys Khanzhyiev
Nechápu pro koho jsou ti ceny, možná tak pro firemní zákazníky kterým je jedno kolik stojí to nabijeni. U ionity vždy existovala cesta jak nabíjet levně i bez pravidelných poplatků. Momentálně jsou to balíčky enelx.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze