U Lidlu nyní zaplatíte nabíjení kartou či aplikací E.ON

6
U Lidlu nyní zaplatíte nabíjení kartou či aplikací E.ON
Fotografie: Roman Havlín, fDrive.cz
  • Model zpoplatnění, který zvolil Lidl u svých nabíječek, se stal terčem kritiky
  • Kromě blokace značné částky vadila také nutnost stáhnout aplikaci
  • Již proběhly první změny a nabíjení bude komfortnější

Na zpoplatněných nabíjecích stanicích Lidl lze nyní v rámci roamingu zaplatit i čipem nebo aplikací E.ON. Na sociálních sítích to uvedl Jakub Kott, koordinátor provozu dobíjecích stanic ve společnosti E.ON. Stanice se zároveň objevily v aplikace E.ON drive, kde se také zobrazují ceny za nabíjení. Ty nejsou nijak lidové; podle zmíněné aplikace za kilowatthodinu na AC zaplatíte jako registrovaný zákazník 10 korun, na DC potom 12 korun plus další korunu za minutu. Přesto nabíjení touto cestou může za určitých okolností může vyjít levněji než stávající model s aplikací Lidl. Ten byl podle zatím nepotvrzených zpráv rovněž modifikován a Lidl už od 1. 9. 2022 údajně upustí od blokací 2 000 Kč a minimální sazby 100 Kč při každém nabíjení.


Seznam zemí, kde bude možné roamovat s kartou E.ON, by se od zítřka měl rovněž rozšířit o Itálii.

Diskuze ke článku
Pavel Baroň
Pavel Baroň
Za jakých okolností může nabíjení přes chip EON vyjít levněji než stávající model s aplikací Lidl?
Stanislav Vondraš
Stanislav Vondraš
Tyto způsoby platby za nabíjení zřejmě vymýšlí jedinci postižení idiocií. Co den to změna zcela pomateného placení.
Radovan Burkovič
Radovan Burkovič
LIdl po kritice a oslovení asep.cz upustil od blokace 2 tis. Kč ihned a snížil ji na 850, což odpovídá maximu, co dokáže vzít ta největší Tesla se 100 kWh baterkou. A od 1.9. už nechce ani spodní limit 100,- Kč. Zůstala jen nesmyslná buzerační platba přes registraci, internet, mobil a platební kartu, která naposledy zabrala 4 minuty. Opravdu pako, co to v Lidlu vybralo a zadalo by mělo letět na hodinu. Bavíme se o nadnárodním korporátu, kterému systém Lidl Plus funguje v jiných zemích a v Čezku předvádí tuhle zoufalost. Tipl bych to na korupci mezi místními zaměstnanci a já na báchismus. Protože blbej nebo ožralej tam asi nikdo není.
Protojení s EON je pak jen další podpora lichvy a zlodějny, kterou EON a ČEZ od prázdnin předvádí. Inegrovali jsme EON kartu do LIdl nabíječek, už Vás můžeme okrádat skoro dvojnásobnou cenou i tam. :-(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze