Rinspeed plánuje upravené BMW s dronem na palubě

  • Rinspeed připravil model Etos, který má na palubě dron
  • Premiéra proběhne na veletrhu CES již příští rok
  • Základem Etosu je sériově vyráběné BMW i8

Hledat napříč automobilovým světem vozy, které mají na své palubě například ledničku či malý chladící box, vám nedá až tolik práce. Ale co takhle automobil, který má na své palubě drona? Minimálně jedno takové byste našli – jmenuje se Rinspeed Etos a premiéru si odbyde nejspíš už zkraje příštího roku.

Rinspeed

Společnost Rinspeed má za sebou několik zajímavých projektů. Zmínit můžeme obojživelný automobil nebo model vozidla ve skutečné velikosti, jenž se dá ovládat pomocí telefonu. Její nejnovější počin se jmenuje Rinspeed Etos. Jedná se o upravené BMW i8, které je již samo o sobě velmi futuristickou záležitostí.

Rinspeed Etos má na palubě například volant, který lze ukrýt do palubní desky, protože automobil se umí řídit zcela sám. Na zadní části je pak přistávací plocha pro dron. Společnost Rinspeed své výtvory vždy ukazovala na autosalonu v Ženevě, kde podle všeho nebude chybět ani letos. Představení se však dočkáme na veletrhu CES v Las Vegas, který se koná v lednu roku 2016.

Pohonné ústrojí bylo zachováno, a tak vůz pohání přeplňovaný tříválec v kombinaci s elektromotorem. Celkový výkon činí 362 koní a 570 Nm točivého momentu.

Zdroj: msn.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze