Prodejní cíl splněn. Tesla prodala více jak 50 tisíc svých vozů

  • Tesla splnila své prodejní cíle za uplynulý rok
  • Předchozí čtvrtletí Tesla překonala o více jak 7 tisíc vozů

Automobilka Tesla Motors vstupovala do roku 2015 s cílem prodat 50 tisíc vozů. Díky výborným prodejům v posledním čtvrtletí se jí to nakonec povedlo. Přitom v roce 2014 prodala Tesla Motors pouze 32 tisíc vozů. Jedná se tedy o téměř 60procentní nárůst prodejů.

Tesla Motors momentálně prodává Model S, ke kterému se v září přidal Model X. Toho se prodalo celkem 214 kusů, a tak se do celkové počtu zapsal zcela minimálně. V blízké budoucnosti chce Tesla Motors nabídnout i třetí model. Jednat se má o , který by měl dostat lidovější cenovku.

Prodejní rozjezd měla Tesla pozvolný. V prvním čtvrtletí se prodalo 10 045 vozů. Ani druhé a třetí čtvrtletí nebylo o moc lepší – v průměru se prodalo 11 tisíc vozidel. Cíle automobilky byly splněny až díky poslednímu čtvrtletí.

Prodeje Tesly

  • První čtvrtletí: 10 045 vozů
  • Druhé čtvrtletí: 11 523 vozů
  • Třetí čtvrtletí: 11 603 vozů (6× Model X)
  • Čtvrté čtvrtletí: 17 400 vozů (208× Model X)

Letošní rok by se Tesle mohlo dařit ještě lépe. Pomoci tomu má již zmíněný Model X, který je již v prodeji a je velmi pravděpodobné, že se ještě letos dočkáme i lidověji naceněného vozu – Modelu 3, který by se měl ukázat již v březnu.

Zdroje: gizmodo.com, insideevs.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze