Prodeje Peugeotu v červenci klesly, i tak šlo o druhý nejlepší výsledek v historii

Prodeje Peugeotu v červenci klesly, i tak šlo o druhý nejlepší výsledek v historii
  • Lepší červencové prodeje měla automobilka pouze předchozí rok
  • Za prvních sedm měsíců měly rostoucí tendenci prodeje lehkých užitkových vozidel

V červenci registrovala značka Peugeot v České republice 1 085 osobních a lehkých užitkových vozů. Lepšího červencového výsledku dosáhla za 22 let svého působení na českém trhu pouze jednou, a to loni. Celkově za prvních sedm měsíců roku 2019 dosáhla nárůstu o 5,4 %, což je v rámci první dvacítky značek na českém trhu třetí nejvyšší růst.

V červenci zaznamenala značka Peugeot meziroční pokles prodejů o 9,3 %, ten však kompenzuje několik pozitivních faktů, jako je například druhý nejlepší červenec v historii značky nebo pátá příčka v žebříčku automobilek, ale také růst v rámci lehkých užitkových vozů o 12,8 procent. Tyto dílčí úspěchy činí z letošního července navzdory poklesu velice úspěšný měsíc, který společně s uplynulými obdobími přispěl k tomu, že Peugeot je v letošním roce jednou z nejvíce rostoucích automobilek na českém trhu.

Za prvních sedm měsíců letošního roku Peugeot v České republice registroval 7 166 osobních vozů, tedy o 336 (+ 5 %) více než za stejné období loňského roku. S tržním podílem 4,73 % si oproti roku 2018 polepšil o jednu příčku v pořadí automobilek a obsazuje aktuálně 5. pozici. Přestože v rámci celosvětových prodejů značky Peugeot vynikají zejména modely Peugeot 208 (151 tisíc prodaných kusů za 1. pololetí) a 3008 (122 tisíc kusů), na českém trhu vládne jednoznačně Peugeot 2008, který je s 1 922 letos registrovanými vozy nejprodávanějším malým SUV v ČR, jedničkou v rámci modelové řady Peugeot v České republice a na 18. místě v rámci všech modelů českého trhu.

Roste i prodej lehkých užitkových modelů. Za první pololetí překonal loňský prodejní rekord. I tomto segmentu má letos Peugeot v České republice rekordní prodeje. Za prvních sedm měsíců letošního roku se prodalo 1 582 vozů, což představuje nárůst sedm a půl procenta. Nejprodávanější užitkový vůz v ČR, Peugeot Boxer, navýšil meziročně počet registrací o 4 procenta v České republice a celosvětově o 2 procenta. Od jeho uvedení na trh se ve světě prodalo už více než půl milionu kusů.

Brzdy bude moci také Peugeot zamíchat kartami ve světě elektromobilů. Peugeot e-208 už jsem si mohli osobně prohlédnout a velmi se nám po designové stránce líbil. Později tato francouzská automobilka ukázala také variantu e-2008.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze