Jaké prodeje si připsal Peugeot v březnu?

Jaké prodeje si připsal Peugeot v březnu?
Fotografie: peugeot.cz
  • Březen byl narušen děním kolem koronaviru, kde dealeři museli prodávat auta „bezkontaktně“
  • Peugeot v březnu registroval celkově 589 osobních a 140 lehkých užitkových vozů

Celosvětový propad automobilových trhů v březnu byl průvodním jevem aktuální situace, jež nemá v historii obdoby. „Naše prodejní i servisní týmy ukázaly, že se umí postavit i extrémně náročným podmínkám. Naše koncese zavedly nejpřísnější opatření pro ochranu zdraví svých zaměstnanců i zákazníků a udržely své servisní provozovny v činnosti, a za to jim děkuji,“ prohlásil Marco Venturini, ředitel značky Peugeot v ČR.

V březnu značka Peugeot v ČR registrovala 589 osobních a 140 lehkých užitkových vozů. S celkovým počtem 729 vozů dosáhla podílu na trhu 4,94 % a 4. pozice v žebříčku automobilek. Celkově za první tři měsíce letošního roku značka Peugeot v ČR prodala 2 368 vozů (1 910 osobních a 458 užitkových), což představuje tržní podíl 4,40 %. Celková 4. pozice v pořadí značek znamená pro Peugeot posun o jednu příčku oproti roku 2019.

V březnu přešli všichni prodejci značky Peugeot na proces prodeje vozů s vyloučením osobního kontaktu se zákazníky, což do značné míry negativně ovlivnilo objednávání nových vozů. Přesto počet objednávek v březnu dosáhl 738 vozů, přičemž se nejlépe prosadil nový Peugeot 2008 s 232 objednávkami. Relativně dobrý výsledek byl zaznamenán v rámci LCV s počtem 136 objednaných vozů. Vzhledem k tomu, že veškeré evropské továrny skupiny PSA jsou v současné době uzavřené, je kladen velký důraz na skladové zásoby. V rámci zajištění vozů k udržení zásobování a zásilkových služeb, stejně jako možnosti individuální přepravy osob, se značka Peugeot v ČR snaží o co nejrychlejší dodání vozů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze