PRE staví rychlonabíjecí stanice po celém Česku. Známe další nová místa

3
PRE staví rychlonabíjecí stanice po celém Česku. Známe další nová místa
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Ve výstavbě jsou desítky stanic
  • V řadě lokalit budou spuštěny Hyperchargery s výkonem 75 kW

PRE rychle pokračuje s výstavbou nových nabíjecích stanic v Praze i regionech a jak jsme vás již informovali, nedávno firma přesáhla metu 200 nabíjecích stanic. Před měsícem jsme přinesli rozsáhlý seznam nově budovaných nabíjecích stanic a řada z nich byla mimo jiné již spuštěna. Nyní vám přinášíme další seznam chystaných stanic v celém Česku, které se již staví nebo se brzy začnou stavět, a očekáváme spuštění během několika následujících týdnů. Díky ohlášenému partnerství roste celkem 44 nabíjecích stanic u čerpacích stanic OMV, dalším klíčovým partnerem je pak Čepro se sítí čerpacích stanic EuroOil. Některé nabíjecí stanice budou také u čerpacích stanic Benzina.

Zajímavé je, že se dočkáme mnoha nových Hyperchargerů. Díky filtru v naší mapě nabíjecích stanic si je můžete přehledně zobrazit přímo na mapě, níže pak uvádíme seznam. Hyperchargery od Alpitronicu jsou navíc modulární, lze je tak zrychlit až na výkon 150 kW ze stávajících 75 kW, na nichž budou startovat. Některé stanice jsou pak typu ABB s výkonem 50 kW.

Nedávno spuštěné nové stanice

Diskuze ke článku
Radovan Burkovič
Radovan Burkovič
Je to super. My malobaterkáči si tak za cenu času k častému nabíjení můžeme čím dál tím více pohodově brázdit ČR.
Ivan Hoe
Ivan Hoe
Nejsem si jist jestli bude nakonec potřeba tolik nabíječek jako je v plánu, pokud na nich bude nabíjení 3 až klidně i 10x dražší než doma (tuším že nejdražší nabíjení už překročilo 20Kč/kWh)... Je to myslím hodně velká psychologická bariéra pro používání chargerů - řidiči si dnes zajedou, jen aby měli benzín levnější o dvacetník. Jak schroupnou že najednou nepojedou za 80kč/100km ale třeba za 250Kč/100km je celkem na bíledni, když tak brutální skoky u konvenčního paliva neznají. A regulace asi nepřipadá v úvahu :-/
Radovan Burkovič
Radovan Burkovič
To neřešte. Prostě pokud máte cokoliv s 60 kWh využitelných plus, tak Vás ta rychlonabíjecí síť moc nezajímá. Málokdy ji budete vzhledem k dojezdu potřebovat.
Nedávno mi otevřeli pro malobaterkáče 8 let v provozu 96 tis. km Peugeot Ion drahou rychlonabíječku v Hranicích, přesně na trase Ostrava-Olomouc, kterou jsem tam potřeboval. Tak než jí přibude konkurence (Kaufland je hned vedle, nedaleký Nový Jičín má u Kaufu hned 2 stojany ČEZ za 5,50/1 kWh) tak si tam dám směrem na Olomouc/Přerov něco dobrého v super bistru/cukrárně/kavárně a zacáluji 10,- Kč/1 kWh.
Zpátky (vyzkoušeno) dokážu rychlonabít zdarma na Lidlu v Olomouci na 80% a dojet po staré cestě na 1-2 zbylé dílky baterky z 16 až do Nového Jičína. Nebo kdekoli jinde v Olomouci blíže k výpadovce na Ostravu, třeba u Šantovky na Audi ČEZ 3 stojany.
Jak vypadá konkurence se dozajista přesvědčil v Ostravě i Opavě EON po svém brutálním zdražení na jaře. O něco prázdnější stojan na Globusech po loňském zpoplatnění je zcela prázdný. Aby taky ne. V Opavě je kousek na 2 stojany ČEZ u McDonald´s a v Ostravě je kousek z kopce dolů Lidl zdarma a po pár kilometrech ČEZ Kauflandy nebo Krajský úřad či Avion Shopping Park.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze