Porsche to s elektromobily myslí vážně. Vydalo mobilní aplikaci pro nabíjení

Porsche to s elektromobily myslí vážně. Vydalo mobilní aplikaci pro nabíjení
  • Porsche Charging Service je nová platforma pro elektromobily a plug-in hybridy
  • Nová aplikace je pro zákazníky zdarma
  • Služba vyhledává vhodné nabíjecí stanice a používá centrálně uložená data pro zajištění platebního procesu

Se službou Porsche Charging Service nabízí nyní výrobce sportovních vozů digitální platformu, která zahrnuje veškeré aspekty nabíjecího procesu. Služba vyhledává vhodné nabíjecí stanice a používá centrálně uložená data pro zajištění platebního procesu, a to napříč různými zeměmi a měnami. Různé přístupové údaje pro různé provozovatele jsou minulostí. Příslušná aplikace, nabízená bezplatně, a navigační systém Porsche nasměrují zákazníka k vybranému nabíjecímu stojanu. V aplikaci jsou v reálném čase k dispozici informace o poloze a dostupnosti nabíjecích stanic, jakož i o nákladech na nabíjení vozidla. Uživatel prokáže u nabíjecího stojanu svou identitu buď použitím kódu QR prostřednictvím aplikace, nebo identifikační kartou Porsche, kterou uživatel obdrží zdarma po registraci k využívání služby.

Nabíjecí služba je v současnosti nabízena v Německu, Rakousku, Švýcarsku, Dánsku, Nizozemí, Belgii a Finsku. Od konce roku 2018 bude postupně rozšiřována i do dalších zemí. V Německu stojí využívání služby Porsche Charging Service 2,50 eura měsíčně. Uživatel navíc hradí poplatky za nabíjení, které závisí na provozovateli nabíjecí stanice a množství odebrané elektrické energie.

Aplikace je k dispozici ke stažení pro všechna přenosná zařízení s operačními systémy iOS a Android. Službu mohou využívat v zásadě všichni řidiči vozidel s hybridním nebo elektrickým pohonem, nikoli jen vozidel Porsche.

Klíčem k dosažení dlouhodobého úspěchu elektrické mobility jsou nejen fascinující vozidla, ale také výstavba uživatelsky přívětivé nabíjecí infrastruktury,“ říká Detlev von Platen, člen představenstva společnosti Porsche AG odpovědný za prodej a marketing. „Se službou Porsche Charging Service nabízíme našim zákazníkům centrální digitální platformu, která zjednodušuje všechny aspekty nabíjecího procesu. Díky tomu je ještě snadnější začlenit nabíjení do každodenního života.“

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze