Podívejte se, kde PRE postaví další rychlonabíjecí stanice

Podívejte se, kde PRE postaví další rychlonabíjecí stanice
Fotografie: Zoltán Pultzner, fDrive.cz
  • Ve výstavbě jsou desítky rychlonabíjecích stanic
  • V řadě lokalit budou spuštěny Hyperchargery s vyšším výkonem 75 kW

PRE rychle pokračuje s výstavbou nových nabíjecích stanic v Praze i regionech. Již jsme vás informovali, že firma přesáhla metu 200 nabíjecích stanic. Nedávno jsme zveřejnili seznam nově spuštěných stanic v celé republice. Nyní vám přinášíme nejnovější seznam všech dokončených rychlonabíjecích stanic a také seznam chystaných stanic v celém Česku, o kterých víme, že se již staví. U některých stanic očekáváme spuštění během několika následujících dnů nebo týdnů.

Díky ohlášenému partnerství roste celkem 44 nabíjecích stanic u čerpacích stanic OMV, dalším klíčovým partnerem je pak Čepro se sítí čerpacích stanic EuroOil. Některé nabíjecí stanice budou také u čerpacích stanic Benzina. Zajímavé je, že se dočkáme mnoha nových Hyperchargerů s vyšším výkonem až 75 kW. Hyperchargery od Alpitronicu jsou navíc modulární, lze je tak zrychlit až na výkon 150 kW ze stávajících 75 kW. Jak nám PRE přímo potvrdilo, u některých stanic se takového zrychlení dočkáme už v letošním roce. Díky filtru v naší mapě nabíjecích stanic si můžete rychlejší stanice zobrazit přímo na mapě. Některé stanice jsou pak typu ABB s výkonem 50 kW.

Rychlonabíjecí stanice ve výstavbě

Velmi dobrou informací je, že tempo výstavby nových stanic nezpomaluje, ale dokonce zrychluje. Naše redakce má informace o těchto stanicích, které jsou ve výstavbě.

PRE, Hronov, Hypercharger 75 kW

Rychlonabíjecí stanice spuštěné do roku 2020

Spoečnost PRE započala s výstavbou nabíjecích stanic před 10 lety, kdy spustila první nabíjecí stanice v pražském Centru Chodov (dnes Westfield Chodov), to však byl pouze sloupek pro AC nabíjení. Rychlonabíjecí stanice pak provozuje 5 let, kdy otevřela stanici v Praze – Černém mostě v obchodním domě IKEA. Nyní vám přinášíme seznam rychlonabíjecích stanic, které PRE postupně uváděla do provozu ještě před rokem 2020. Některé stanice byly v mezičase modernizovány a zrychleny. V seznamu a na naší mapě nabíjecích stanic uvádíme současné technické údaje.

PRE, Praha-Uhříněves, ABB

Nedávno spuštěné rychlonabíjecí stanice

Po roce 2020 se budování rychlonabíjecích stanic velmi zrychlilo. Především v průběhu posledního roku se uvedlo do provozu velké množství stanic nejen v hlavním městě, ale hlavně po celém území naší země. Značná část z více než 60 (!) nově otevřených rychlonabíjecích stanic jsou Hyperchargery s vysokým nabíjecím výkonem 75 kW, několik z nich dokonce s výkonem 150 kW! U moderních elektromobilů dává nabíjení na těchto výkonných stanicích velký smysl, protože znamená významné zkrácení doby nabíjení.

Hypercharger PRE v Mladé Boleslavi

Diskuze ke článku
Martin Lacina
Martin Lacina
Je fascinujici jak vsichni stavi s oblibou tam kde uz nabijeci stanice jsou.
Napriklad Marianske Lazne uz maji dve ABBcka od Cezu a tak je tam potreba postavit dalsi dve stanice od PRE, ze sousedni !okresni! mesta jako Cheb nebo Sokolov zeji i v roce 2021 prazdnotou je jedno, hlavne se nacpat tam kde uz nekdo je…
Hekerle Roman
Hekerle Roman
Tak konečně ROHLENKA na D1, to to trvalo, tak sem si to konecne vymodlil, ale proč proboha jen jedna zase, kdyt je to nejvetsi odpocivadlo v CR (OMV, KFC, Subway, McDonald, Pizza, Motel) tam by se siklo mnohem vic nabijecek

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze