Po USA se brzy začnou prohánět autonomní vozítka s pizzou

Po USA se brzy začnou prohánět autonomní vozítka s pizzou
Fotografie: Marco's Pizza
  • Doručování skrze autonomní vozítka začne od příštího roku
  • Během testovacího programu budou shromažďována důležitá data
  • Autonomní doručení jídla je budoucností kurýrní přepravy

Severoamerický řetězec restaurací Marco's Pizza oznámil, že se nedávno dohodl s firmou Magna International na testování nové metody doručení pizzy k cílovým zákazníkům. Novým řešením přepravy je plně autonomní rozvoz, který ušetří náklady za řidiče a větší vozy, které mají bez ohledu na typ paliva vyšší spotřebu než malé autonomní lehké vozítko, jak píše electrek.co. Sluší se dodat, že Magna International je globální automobilový výrobce, který je v současné době „králem“ na trhu v Severní Americe a čtvrtým největším na planetě. Firma provozuje 351 výrobních a montážních závodů v Severní Americe, Evropě, Asii, Jižní Americe a Africe.

Marco's Pizza a Magna International se během několika příštích měsíců budou věnovat konceptu rozvozu a vývoji celé služby. Posléze zahájí pilotní zkoušky se zúčastněnými franšízanty. Obě firmy doufají, že nashromáždí cenná data o míře využití vozidel s autonomním rozvozem. Součástí nich bude i hodnocení zákazníků a vyhodnocení celkové efektivity. Matteo Del Sorbo, který je výkonným viceprezidentem Magna International, k programu řekl, že jsou k dispozici neustále nové technologie přepravy zboží k cílovému zákazníkovi. Objevují se nové aplikace, které odpovídají potřebám rozšířeného prostředí mobility, přičemž trh s doručováním jídla je jedním z hlavních odvětví.

Marco\'s Pizza

Nový testovací program bude probíhat na celém území Severní Ameriky. Pokud se tento typ dopravy osvědčí, je velmi pravděpodobné, že k takovému řešení přistoupí i další firmy zabývající se rozvozem jídla.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze