Peugeot odhaluje novou řadu elektrokol s odvážným a poutavým designem

Peugeot odhaluje novou řadu elektrokol s odvážným a poutavým designem
Fotografie: Stellantis
  • Novinkou jsou hned tři typy elektrokol
  • Model Digital e-Front Load převeze až tři děti
  • Zatím nejsou známé ceny jednotlivých modelů

Francouzská automobilka Peugeot rozhodně není ve světě elektrokol nováčkem jako mnoho jiných automobilek. Tento výrobce má dlouhou historii výroby jízdních kol, která sahá více než sto let dozadu, a právě před pár dny došlo k odhalení dalších nových produktů. Jedná se o tři nové modely elektrokol. Prvním je městské elektrokolo pro dojíždění za prací. Další je nákladní elektrokolo s dlouhou zadní částí a také nákladní elektrokolo s předním úložným prostorem. Samozřejmostí je módní design zkombinovaný s retro prvky. Základní výbavou všech tří novinek je možnost prostřednictvím nové aplikace pro chytré telefony využívat adaptivní elektrickou asistenci či aktivovat systém proti krádeži.

Ve výbavě nechybí ani alarm, navigace a předpověď počasí v naplánovaném cíli. Elektrokolo s označením Digital E-Bike vypadá jako původní staré bicykly, avšak zdání klame. Robustní tělo v sobě ukrývá elektromotor, který pohání zadní kolo skrze řemenový pohon. Nechybí ani hydraulické kotoučové brzdy a velké blatníky. Pro uživatele, kteří často vozí menší náklad, se bude hodit elektrokolo Digital e-Longtail. Jeho prodloužená zadní část pohodlně pojme až dvě děti nebo lehčí náklad. Kolo má klasičtěji navrženou přední část s protaženou zádí, která je schopna pojmout dlouhý nosič s dvojicí polstrovaných lavic. Dětský nosič je navržen tak, aby držel děti nebo náklad na dlouhém zadním nosiči, a zástěrka kola zabraňuje nožičkám dětí v kontaktu se zadním kolem.

Poslední novinkou je elektrokolo Peugeot Digital e-Front Load. Sám výrobce jej prezentuje jako stroj, který je schopen přepravit až tři děti nebo těžký náklad. Peugeot zatím neoznámil ceny ani bližší technické specifikace. Dle aktuálních informací však budou potěšeni i náročnější, takže by neměl chybět dostatečný výkon a výdrž.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze