Nová elektrická horská kola Trek Rail využívají technologii Bosch Smart System

Nová elektrická horská kola Trek Rail využívají technologii Bosch Smart System
Fotografie: Trek
  • Jezdec bude mít možnost využít pomocné síly 85 Nm
  • Novou funkci dostávají dva vrcholné modely řady Trek Trail
  • K dispozici jsou dva jízdní režimy

Americká firma Trek je známá díky výrobě jízdních kol s vysokou kvalitou a vynikajícími jízdními vlastnostmi. Nyní se v tiskové zprávě pochlubila spoluprací s firmou Bosch, která poskytla pro vrcholné modely terénních elektrokol technologii Smart System. Jejím cílem je co nejvíce zefektivnit konfiguraci výkonu pro uživatele. Firma Trek představila aplikaci Bosch Smart Systém pro vrcholné modely Rail 9.8 a 9.9. Tato dvojice představuje nejnovější přírůstky v nabídce. Inteligentní systém má dva sofistikované režimy – Tour+ a eMTB. Mění výstupní výkon na základě aktuálního terénu. Díky tomu elektrokolo poskytuje jezdci mnohem přirozenější pocit z jízdy. Systém Bosch Smart System nabízí až 85 Nm dodatečné síly, která bude jezdci asistovat v případě potřeby.

Pomocí další aplikace eBike Flow mohou jezdci konfigurovat úroveň výpomoci, sledovat statistiky jízdy, zadat do navigace trasu, stahovat aktualizace přes Bluetooth a získávat návrhy služeb díky technologii Bosch Smart System. Pomocí tohoto softwaru mohou cyklisté snadno přizpůsobit nastavení svého kola a sledovat statistiky jízdy. Aplikace také poskytuje informace v reálném čase a umožňuje uživatelům upravovat nastavení za běhu. Kromě technologie Bosch Smart System je řada Trek Rail vybavena funkcí Removable Integrated Battery (RIB). Tato technologie usnadňuje vyjímání baterie z kola, což umožňuje její rychlejší nabíjení a bezpečnější skladování na cestách.

Každý model z řady Rail bude pokračovat v historii svého předchůdce. Ve výbavě se tak ocitnou 29" kola a zdvih přední/zadní vidlice bude nabízet hodnoty 150/160 mm. Doporučená cena za model Rail 9.8 je na americkém trhu stanovena na 8 700 dolarů (193 tisíc Kč). O něco lépe vybavenější Trek Rail 9.9 vyjde na 12 250 dolarů (272 tisíc Kč).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze