Od zítřka se na stanicích PRE platí, aplikace ale zatím fungovat nebude

Od zítřka se na stanicích PRE platí, aplikace ale zatím fungovat nebude
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Od 1. 4. 2021 začíná platit nový ceník nabíjení na stanicích PRE
  • V polovině dubna by měly začít fungovat i nabíjecí karty automobilek
  • Spouštění nabíjení pomocí aplikace PRE ale zatím fungovat nebude a na jeho zprovoznění si počkáme

Nabíjení u PRE: jak to nově funguje?

V lednu jsme psali o novém ceníku PRE, který začne platit od dubna. Od února sice už byl potřeba čip nebo platba přes QR kód, ale zákazníci PRE s čipem měli nabíjení zdarma, respektive za cenu paušálu 30 Kč za kvartál. Od zítřka už se ale začne účtovat podle ceníku, ovšem aplikace PRE zatím fungovat nebude, přestože to bylo v plánu také od dubna.

Podle našich informací nebude zatím možné spuštění nabíjení pomocí mobilní aplikace PRE. Zákazníci PRE tedy budou i nadále muset používat čip a vypadá to, že na aplikaci nebudou moci spoléhat až do konce letošního roku a nadále bude sloužit pouze k zobrazování obsazenosti nabíjecích stanic.

Dobrou zprávu ale máme pro majitele roamingových karet od automobilek, jako je například Audi e-tron Charging Service, Mercedes MeCharge, Volkswagen We Charge či Škoda MyPowerpass. Tyto karty také v přechodném období nefungovaly kvůli přechodu na nový systém PRE, ale vypadá to, že by měly přibližně od poloviny dubna fungovat.

Nový ceník nabíjení elektromobilů na stanicích PRE
Nový ceník nabíjení elektromobilů na stanicích PRE

Kromě standardních cen si PRE připravilo i zvýhodněné ceny pro zákazníky PRE. Za toho je považován každý, kdo ke dni 31.3. vlastní nabíjecí čip od PRE nebo kdo odebírá od PRE elektřinu v domácnosti či firmě .

Nový ceník nabíjení elektromobilů na stanicích PRE pro zákazníky PRE
Nový výhodnější ceník pro zákazníky PRE, kteří od PRE odebírají elektřinu v domácnosti či firmě nebo si do 31.3. pořídili nabíjecí čip PRE

Podrobnější informace o cenách naleznete v článku o novém ceníku. Je tam i informace o možném dalším zvýhodnění pro zákazníky PRE, kteří již odebírají od PRE elektřinu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze