Nový a levný elektromobil Tesla nakonec dorazí mnohem dříve

8
Nový a levný elektromobil  Tesla nakonec dorazí mnohem dříve
Fotografie: Teslarati.com
  • Uvedení nového elektromobilu od Tesly může přispět ke konci spalovacích vozidel
  • Novinka přijde již příští rok
  • Vůz zatím nemá konkrétní označení

Na svět se dostala nová zpráva, která se týká velmi očekávaného levného elektromobilu z dílny Tesly. Ten má nabídnout kompaktní městské rozměry a hlavně základní cenu 25 tisíc dolarů, což je v přepočtu necelých 540 tisíc Kč. Nové informace přináší teslarati.com a hlavním faktorem, proč má časem dorazit další nový vůz od Tesly, je především neustále se zlepšující prodej na trhu v Číně. Chystaná novinka zatím nedostala konkrétní označení, ovšem podle aktuálních zpráv má dorazit mnohem dříve, než se čekalo.


Původní datum premiéry totiž zněl 2024 až 2025, jenže jak to vypadá, nový městský elektromobil se světu ukáže již příští rok. Cenově dostupný lidový vůz z dílny Tesly pak bude vyráběný v Číně. To má být zásadní trh, stranou však nezůstává ani export do Evropy, kde by vůz zcela jistě našel své oblíbence. Ostatně ve hře je i výroba vozu s podobnou cenou přímo v Berlíně. Co se týče techniky, zatím nepojmenovaný elektromobil vyjede na základech Tesly Model 3.

Dojezd na plně nabité baterie má činit okolo 300 km a vůz nabídne vyspělou výbavu a technologie. Navzdory nízké ceně čekejme například OTA aktualizace a také systém Autopilot. Po uvedení do prodeje se tato novinka stane úplným základem nabídky, který může přispět k ještě většímu rozšíření elektromobility. Za částku lehce přes půl milionu Kč totiž zákazník dostane elektromobil, který pojme čtveřici dospělých osob a nebude mu chybět bohatá výbava a solidní dojezd.

Diskuze ke článku
Milan Behro
Milan Behro
Označení vozu je zřejmé, chybí poslední písmeno k SEXY CAR. A, to by taky odpovídalo Mercedes zvyklostem, jako nejnižší třída.
Ivan Hoe
Ivan Hoe
Levný lidový zrovna ne, to jsou jiné vozy za jiné ceny (a dokonce i prostornější i pětimístné) ale už je to cena která by pár dalších fandů zlomila. Jen tak dál, až to bude za náš průměrný roční plat, tak bude teprve ten správný boom... Jen prodejní cena mého EV že dne na den spadne o desítky procent :-/. A taky začneme konečně řešit ty avizované problémy s masovým rozšířením elektromobility...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze