Nové nabíječky PRE v Praze a jedna ultrarychlá u D5

2
Nové nabíječky PRE v Praze a jedna ultrarychlá u D5
Fotografie: PRE
  • Pražská energetika v uplynulých dnech spustila hned devět nových veřejných nabíjecích stanic
  • Většinou jde o pomalé stanice v Praze, avšak nechybí ani nová UFC nabíječka ve Středočeském kraji
  • V síti PRE je v tuto chvíli již 714 aktivních veřejných stanic

Pražská energetika pokračuje v pokrývání metropole sítí pomalých nabíjecích stanic, umístěných jak na stěnách transformátoroven, tak na samostatných sloupkách. Nejnověji mapu zahustilo osm nových AC nabíječek značky Voltdrive, poskytujících vždy po dvou zásuvkách na 22 kW. Z části jde o přípojky u veřejných sportovišť, což je případ tenisových kurtů v Újezdu u Průhonic, v ulici Nad Statkem, i na Ladronce. Zároveň vznikly další sídlištní nabíječky, a to jak na Černém Mostě v ulici Kpt. Stránského, tak na Proseku v Lovosické a na Žižkově v ulici V Rozkvětu. Ve stejné čtvrti se dočkalo i Nákladové nádraží. A nakonec Dejvice, konkrétně Poliklinika Studentský dům v Bechyňově ulici.

Tentokrát ovšem došlo i na rychlé nabíjení mimo Prahu, konkrétně na Zdice. U tamějšího EuroOilu na Komenského ulici (což je stará výpadovka na Plzeň a Norimberk) totiž spustila provoz nabíječka Alpitronic 150/75 kW. Ta může být dobrou alternativou i pro cestovatele po D5, protože zmíněná čerpačka stojí zhruba 300 m od dálničního sjezdu 28 na Zdice, Příbram a Žebrák.

Diskuze ke článku
David Ondrejkovič
Mají suverénně nejdražší bezpaušálové AC nabíjení.
Michal Vaner
Jak je to s tou ve Zdicích? Podle aplikace PRE je to 2x75, vy píšete 150/75. A už i u jiné jejich stanice jsem viděl rozdělení výkonu natvrdo na půl, i když je druhý kabel volný.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze