Nejen SEAT, ale už i Kia má elektrickou koloběžku

Nejen SEAT, ale už i Kia má elektrickou koloběžku
  • Koloběžka by se mohla objevit v budoucích vozidlech značky Kia
  • Disponuje baterií o kapacitě 10,5 Ah, která umožní dojezd až 20 km při maximální rychlosti až 20 km/h

Nejen SEAT, ale také Kia má svojí elektrickou koloběžku. Kia vyvinula prototyp nové elektrokoloběžky, který vychází z původního konceptu představeného na veletrhu CES 2017. Koloběžka má poháněné zadní kolo a nechybí ani světla vpředu i vzadu.

Při uložení do vozidla se nabíjí automaticky s využitím elektřiny vyráběné automobilem za jízdy, aby uživatel mohl hladce dorazit až do cíle své cesty. Jde tedy o stejné myšlení, jako používá SEAT.

Osobní koloběžka je určena pro uložení do osobních vozidel jako jejich součást a mohla by se v krátké době objevit v budoucích modelech značky Kia. Značka chce tímto krokem zákazníkům co nejvíce usnadnit a zpříjemnit život. Využití elektrokoloběžky současně snižuje dopravní přetížení i emise v centrech měst. Nejnovější verze elektrokoloběžky automobilky Kia je vybavena lithiovou baterií o kapacitě 10,5 Ah. Koloběžka se tak dokáže rozjet až na 20 km/h a na jedno nabití urazí přibližně 20 km. Váží 7,7 kilogramů a stav baterie můžete kontrolovat na malém displeji.

Nepolevující úsilí nabízet zákazníkům prostředky dopravy pro poslední kilometr cesty je v souladu s trendy, na něž upozorňuje výzkum světové poradenské společnosti McKinsey & Company. Výsledky tohoto výzkumu ukazují, že objem trhu „mobility na posledním kilometru cesty“ v USA, Evropě a Číně by měl do roku 2030 vzrůst až na 500 miliard dolarů.

SEAT eXS KickScooter

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze