Motorkářská sezóna je tady! Jste dostatečně připraveni?

Motorkářská sezóna je tady! Jste dostatečně připraveni?
Fotografie: Freepik.com

S příchodem teplého počasí nám začala další motorkářská sezóna. Před první cestou Vás však čeká pár povinností. Mnoho motorkářů však podceňuje přípravu svého stroje a vybavení. Vyráží na silnici nepřipraveni a v některých případech, tak riskují se svým zdravím. Radíme Vám, abyste raději věnovali trochu času přípravě před první jízdou v letošní sezóně a předešli možným problémům. Mnoho motorkářů nad tím možná mávne rukou, avšak si neuvědomují, že ohrožují své zdraví, ale také zdraví ostatních. Zahajte svou sezónu úspěšně a přečtěte si tento článek.

Bezpečnost především

Klademe důraz na to, abyste vždy sedli na motorku jenom pokud je řádně připravená. Pokud jste nevěnovali moc času zazimování, tak teď se možná budete divit, kolik práce Váš ještě čeká. Věříme, že naši čtenáři jsou zodpovědní a věnují svým strojům maximální péči a lásku. Většina z Vás si určitě po předchozí sezóně svoji motorku dostatečně zkontrolovala a připravila.

Pokud ne, tak to pro Vás znamená vykonat pár drobných činností. Například zkontrolovat stav pneumatik. Musejí být řádně nafouknuté a mít kvalitní vzorek. Pokud jsou podhuštěné, tak je musíte dofouknout, popřípadě koupit nové, pokud Váš vzorek již něco zažil.

Nesmíte opomenout zkontrolovat stav kapalin. Zkontrolujte si, zda máte dostatek oleje a brzdové kapaliny. Dále se přesvědčte, zda Váš řetěz je pořádně utažený a nasazený. Důležitou součástí přípravy na první cestu je kontrola baterie, pokud máte podezření, že její kapacita není plná, tak ji musíte před jízdou dobít, abyste nezůstali někde v poli.

Kontrola vybavení

To samé platí také o Vašem motorkářském oblečení. Zkontrolujte si, zda není nikde roztržené či rozpárané. O svou motorkářskou výbavu byste měli správně pečovat a využívat zvláštních čistících prostředků pro zachování maximální životnosti.

Vaše helma na motorku musí být taktéž v dobrém stavu. Zkontrolujte si, zda máte dostatečně očištěné plastové hledí a zda helma není někde prasklá či jakkoliv jinak poškozená.