Moderní jednostopé retro v podání Vintage Electric

Moderní jednostopé retro v podání Vintage Electric
  • Tracker S je další ze strojů kombinujících jak elektrokolo, tak elektromotorku
  • Cena se pohybuje okolo 150 tisíc
  • Maximální rychlost je 60 km/h a dojezd 120 kilometrů

Vintage Electric působí na poli inovací a představivosti elektrických motocyklů. Vize společnosti se upíná jak do vzdálené budoucnosti, tak hluboko do minulosti, aby nalezla dokonalou rovnováhu mezi novodobými technologiemi a lety prověřeným designem motorek. Pro firmu, která se zrodila v roce 2013, je hlavním mottem „Věda a umění, klasika a současnost, forma a funkce. Old School, New Soul.“

Výrobce má v nabídce pět modelů elektrických motorek podobného vzhledu, s různými motory a kapacitami baterií, my se však zaměříme na jejich vlajkovou loď, kterou je model Tracker S. Síla a ovládání jsou dostupné v pohodlném, intuitivním rozhraní. Je možno buďto šlapat a využívat Tracker S jako elektrokolo, nebo je možné na něm jezdit jako na elektromotorce, kdy máte akcelerační páčku na palci pravé ruky. K dispozici je pět režimů napájení, které poskytují jízdu, která je mírná, když ji potřebujete, a divokou, pokud ji právě vyžadujete. Výkonné hydraulické kotoučové brzdy fungují až při tvrdším brždění, do té doby se o zpomalení stará rekuperace elektromotoru.

Motocykl disponuje masivní Li-Ion baterií s kapacitou 1 123 Wh, která nabídne dojezd až 120 kilometrů. Elektrický motor ukrytý v zadním náboji rozjede motorku na téměř 60 kilometrů v hodině. Nabíjení je otázkou čtyř hodin.

Robustní dvojitá korunka Tracker S, obrácená zavěšená vidlice pneumatiky Schwalbe a hliníkový hydroformovaný rám, optimalizovaný pro výkon a komfort, zajistí perfektní ovladatelnost a poslušnost v zatáčkách. Ve výbavě naleznete i LED světlomet a malý displej zobrazující údaje o motorce. Cenovka je nadepsána hodnotou 6 995 dolarů, tedy okolo 150 tisíc korun.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze