MINI půjde ještě více přizpůsobit. Díly budou vyrábět 3D tiskárny

MINI půjde ještě více přizpůsobit. Díly budou vyrábět 3D tiskárny
  • Nový paket dovolí výrobu bočních ozdob, obložení interiéru, osvětlených prahových lišt a LED dveřních projektorů podle návrhu samotných zákazníků
  • Paket bude k dispozici v průběhu roku 2018 pro většinu modelů MINI na evropských i dalších významných trzích
  • Produkty budou vyrobeny pomocí inovativních výrobních postupů, jakými jsou 3D tisk či laserové písmo

Britský výrobce MINI chce posunout individualizaci na vyšší úroveň. Inovativní paket umožňuje výrobu bočních ozdob, obložení interiéru, osvětlených prahových lišt a LED dveřních projektorů podle návrhu samotných zákazníků. Produkty pro individuální úpravu budou k dispozici pro většinu modelů MINI v průběhu roku 2018.

Zákazníci si mohou vybrat, navrhnout a objednat vylepšené prvky výbavy z programu MINI Yours Customised v novém online obchodu, který byl zřízen speciálně pro tento nový paket. Jednotlivé produkty budou následně vyrobeny pomocí inovativních výrobních postupů, jakými jsou 3D tisk či laserové písmo. Pokročilý výrobní proces umožňuje precizní provedení požadavků zákazníka. Individuálně navržené produkty budou dodány během několika málo týdnů. Díly byly navrženy tak, aby mohly být na vozidlo namontovány samotným zákazníkem nebo servisním partnerem MINI. Proces montáže dílů lze opakovat, což dovoluje v případě pozdějšího prodeje jednotlivé komponenty vyměnit.

Nový paket umožňuje výrobu bočních ozdob, obložení interiéru, osvětlených prahových lišt a LED dveřních projektorů podle návrhu samotných zákazníků. V praxi si tedy za tmy můžete nechat na zem „vysvítit“ například „Vítejte, Petře!“ Nabídkou výrobků MINI Yours Customised se britská prémiová značka stává průkopníkem a zároveň tím, kdo udává trendy v oblasti orientace na zákazníka, rozšiřování digitálních služeb a zavádění inovativních výrobních procesů. Individualizace byla v komunitě MINI po celém světě vždy vysoce ceněna. Velká rozmanitost unikátních výbavových prvků a originálních MINI doplňků již nyní zákazníkům nabízí komplexní možnosti, jak nezaměnitelným způsobem odlišit design jejich MINI od ostatních.

MINI bude k výrobě používat také 3D tiskárny, které jsou speciálně nakonfigurovaná společnostmi Hewlett-Packard, Carbon a EOS, strategickými partnery BMW Group. Tiskárny budou vyrábět například rámečky bočních směrových ukazatelů, známé také jako boční ozdoby. A nejen to – například i obložení interiéru je vyrobeno 3D tiskem.

MINI se v oblasti customizace posouvá opět o kousek výše. Obchod MINI Yours Customised má být orientován co nejvíce na zákazníka a na jednoduchou obsluhu. Obchod poběží online, takže si svůj vůz MINI budete moci nakonfigurovat například na vašem počítači či iPadu.

Zdroj: press.bmwgroup.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze