Microlino Spiaggina není vtip. Ultra malé kabrio jde do prodeje a nestojí mnoho

3
Microlino Spiaggina není vtip. Ultra malé kabrio jde do prodeje a nestojí mnoho
Fotografie: Microlino
  • Hlavní kouzlo verze Spiaggina je v odnímatelném střešním panelu
  • K dispozici bude nejprve speciální limitovaná edice
  • Již nyní se zájemci o otevřené Microlino mohou zapisovat na čekací listinu

Výrobce mini vozidel Microlino již loni představil koncept modelu Spiaggina. Ten byl roztomilým kabrioletem pro jednoho a nyní se tohle vozítko stává realitou. Píše o něm například insideevs.com a nyní se jeho sériová verze ukázala na letošním pařížském autosalonu. Kromě vzhledu, výbavy a baterie s kapacitou 10,5 kWh zaujme hlavně jeho cena. Ta je dle výrobce nastavena na 24 990 eur, což je v přepočtu 631 tisíc Kč. Letní edice má spojit kouzlo klasických plážových vozidel s moderním elektrickým pohonem. Prodej vozítka startuje v příštím roce a Microlino Spiaggina přijde na trh nejprve ve speciální limitované edici. Ta bude k dispozici ve dvou barevných kombinacích a již nyní se zájemci mohou online zapsat na čekací listinu. Díky svému otevřenému designu poskytuje verze Spiaggina (italsky pláž) osvěžující vánek v horkých letních dnech. Přeměna na kabriolet přitom vůbec není složitá.

Microlino Spiaggina má totiž pevnou odnímatelnou střechu, kterou lze v několika jednoduchých krocích odstranit. Tohle vozítko bude ideálním adeptem na zařazení do hotelových půjčoven vozidel. V letních destinacích by tento typ vozu našel zcela jistě velké uplatnění. Prodej limitované edice Microlino Spiaggina First Edition odstartuje v barvách Portofino Blue (světle modrá s bílými designovými prvky) a Sardinia Sage (matná šalvějově zelená s černými akcenty). Interiér je v bílo-modrém nebo šedo-hnědém provedení, potahy sedadel jsou z veganské kůže a o produkci vozu se postará továrna v italském Turíně. Vozítko nabídne dojezd až 177 kilometrů, maximální rychlost 90 km/h a výkon 12,5 kW. S objemem kufru 230 litrů pak nebude problém uložit do kufru více než plavky a ručník.

Diskuze ke článku
Jan Jakubík
Nestojí mnoho? Já asi žiju v jiném světě. :-) Ale raději bych žil teda v tom vašem, když tohle "cosi" nestojí mnoho. :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze