Mercedes dále elektrifikuje třídu S. Chystá se čistě elektrická verze

Mercedes dále elektrifikuje třídu S. Chystá se čistě elektrická verze
Fotografie: Mercedes-Benz
  • Elektrická verze bude mít svojí vlastní platformu
  • Výkon se bude pohybovat kolem 400 koní
  • Dojezd dle WLTP bude činit zhruba 500 kilometrů

Automobilka Mercedes již usilovně pracuje na nové verzi své vlajkové lodi třídy S. Nová generace S-Klasse opět zareaguje na konkurenci a bude chtít posunout úroveň luxusu o další krok dále. Zajímavou novinkou bude, že Mercedes v luxusní kategorii nabídne dva zcela odlišné vozy s jinou technikou. Ano, už dnes třída S čítá různé karosářské varianty, avšak nově vůz doplní ještě jeden model. Říká se mu zatím EQ S a bude to vlajková loď elektrické řady s přídomkem EQ.

Zatímco nové eSko využije vylepšenou platformu MRA, základem elektrické verze EQ S bude zcela nová architektura, navržená pro elektřinou poháněné automobily. Ta se jmenuje MEA (Modular Electric Architecture), přinese zásadně vylepšenou aerodynamiku a otestovat bychom ji mohli už v roce 2022. Dle toho, co se proslýchá, dostane automobil pohon všech kol, výkon kolem 400 koní a dojezd dle WLTP zhruba 500 kilometrů.

Mercedes-Benz třídy EQS

S novou generací dorazí též plug-in hybrid s elektrickým dojezdem až 100 kilometrů. Všechny verze nové S-Klasse budou kvůli emisním normám minimálně mildhybridem. Vedle třílitrových šestiválců se samozřejmě počítá i se čtyřlitrovým osmiválcem.