Lunaz přichází s oživením starých Range Roverů. V hlavní roli je elektřina

Lunaz přichází s oživením starých Range Roverů. V hlavní roli je elektřina
Fotografie: Lunaz
  • Celkem se vyrobí 50 kusů
  • Vůz dostane čistě elektrický pohon
  • Technickou specifikaci zatím výrobce nezveřejnil

Co byste řekli na to, kdyby vám dnes někdo vyrobil automobil, který se produkoval naposledy před 30 lety? Přesně to dělá firma Lunaz, která dokáže oživit některé starší modely od Range Roveru a také Jaguaru. Podle insideevs.com je nyní možnost objednat si reinkarnaci velkého Range Roveru, který se produkoval v letech 1970 až 1994. Celkem je v plánu vyrobit 50 kusů a největším překvapením je, že oživené Range Rovery dostanou jak totožnou podvozkovou techniku, tak i elektrický pohon. Na první pohled neuvěřitelná věc však není žádným pokusem o vtip.

Lunaz již představil první vyrobený exemplář. K dispozici bude také řada různých konfigurací, od dlouhého a krátkého rozvoru po specifikace do města a do drsného terénu. Zájemci o již nevyráběný starý Range Rover se tak opět mohou dočkat a zakoupit si slavný terénní křižník, který bude doma takřka kdekoliv a nabídne své pověstné terénní kvality. Samozřejmostí bude pohon všech kol a v rámci techniky se vůz dočká totožných prvků, z nichž se liší snad jen lepší odpružení a modernější stabilizátory. Naopak dodatečná elektrifikace si vyžádala jisté změny, které by však majitelé takřka neměli po technické stránce vůbec poznat. Vozidla budou postavena na základě 3D skenování původního vozu, čímž se podařilo vyrobit všechny možné díly.

Jon Hilton, technický vedoucí a výkonný ředitel společnosti Lunaz, uvedl: „Tváří v tvář náročnému roku, který omezoval schopnost každého podniku spolupracovat globálně, jsme ještě více čerpali z mimořádného fondu svých talentovaných pracovníků a techniky. Jsme hrdí na to, že můžeme opět začít vyrábět terénní legendu, která je doplněna o špičkové technologie s nulovými emisemi.“

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze