Lucid chystá obrovské luxusní SUV. Konkurovat má německé prémii

1
Lucid chystá obrovské luxusní SUV. Konkurovat má německé prémii
Fotografie: Lucid Motors
  • Novinka dostane až sedm míst k sezení
  • Bude podporovat rychlé nabíjení a nabídne dojezd podobný modelu Air

Podle electrek.co chystá Lucid další převratný model. Tím má být luxusní SUV, které má konkurovat hlavně německým prémiovým výrobcům. Model má nést označení Gravity a na internet se dostaly jeho patentové snímky. Nové SUV nabídne až sedm míst k sezení, vyjede na podvozkové platformě modelu Air a očekává se, že dostane baterie s kapacitou přes 100 kWh. Pokud se pak podíváme na uniklé snímky, je jasně patrné, že tento elektromobil nebude žádným drobkem.

Svou velikostí by měl plně konkurovat například BMW X7 nebo Mercedesu GLS. Počítá se s velmi bohatou standardní výbavou, avšak tím informace o Lucid Gravity prozatím končí. Automobilka se nyní soustředí na přelomový model Air, který nabídne ve vyšší specifikaci dojezd okolo 800 km a zrychlení z 0 na 100 km/h pod tři sekundy. A kdy novinka dorazí? Zatím se počítá s tím, že premiéra Gravity proběhne za dva roky.

Diskuze ke článku
Dini Dini
Dini Dini
Když my staří dinosauři, kteří jsme sledovali auta i v roce 2010, jsme zvyklí na to, že když automobilka představuje svou vizi, říká tomu vize. Když koncept, tak to tak pojmenuje i to tak vypadá a když ukáže produkční auto, tak se to auto začne během pár měsíců prodávat. Ale jasně...to je starý přístup. Teď Lucid/Tesla nechává "uniknout" snímky hotového auta včetně tiskovky o tom, že Lucid chystá velké SUV. Akorát, že ho vyvinou v roce 2023, prodávat pak hned na jaře 2025...očekává se, že dostane baterie a zrychlí z 0 na 100...fakt hnus...fakt.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze