Lexus UX českého návrháře je jediný na světě a projíždí Prahou

Lexus UX českého návrháře je jediný na světě a projíždí Prahou
Fotografie: Lexus
  • Jan Černý se stal novým ambasadorem automobilky
  • Značka tímto krokem celosvětově podporuje mladé designéry

Módní návrhář Jan Černý coby ambasador značky Lexus v rámci nového projektu J.A.N. ukazuje svá oblíbená místa v Praze i jinde v České republice. Vybrané destinace projíždí modelem Lexus UX ve vlastním designu. Tento vůz je jediným svého druhu a nikde ve světě jej nenajdete. Jan Černý je jedním z nejúspěšnějších českých návrhářů pánské streetové módy. Jako první si svůj vůz také navrhl. Jeho Lexus UX zdobí motiv Rorschachova testu, typický i pro oblečení, které Jan pod vlastní značkou navrhuje. První díl seriálu z produkce českého zastoupení značky Lexus začíná v Praze u funkcionalistické Müllerovy vily na Ořechovce.

Lexus UX 250h

Chybět ale nebude například Janův rodný Zlín, kde i studoval a kam se stále rád vrací. Módní návrhář Jan Černý se stal novým ambasadorem automobilky Lexus na začátku minulého roku. Je součástí rodiny, do níž patří šéfkuchař Zdeněk Pohlreich nebo herečka Tereza Ramba. Od loňska je novou ambasadorkou showroomu Lexus Průhonice také herečka Hana Vagnerová, která stejně jako Černý jezdí Lexusem UX s hybridním pohonem Ve své tvorbě se soustředí na pánské oblečení, ale jeho typický motiv zdobí i tenisové šaty, které Jan navrhl pro tenistku Barboru Strýcovou, která je pro změnu ambasadorkou české Toyoty. V šatech od Jana si zahrála prestižní turnaje Rolland Garros i Australian Open. „Lexus se v Česku zaměřuje na zajímavé české osobnosti a atraktivní místa.

„Zároveň celosvětově podporuje mladé designéry a nechává je i navrhovat vlastní design aut. Tento projekt je tedy vyjádřením filozofie značky jak v Česku, tak v globálním měřítku,“ říká PR manažerka Toyoty a Lexus Jitka Jechová. Autory nového seriálu jsou produkční společnost Yoda Production, která s českým Lexusem dlouhodobě spolupracuje, fotografie pořídila Lucie Cápková. Stejný tým tvoří současně také obsah pro české zastoupení Toyoty.

Technické parametry Lexus UX 250h 2WD

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 495 × 1 840 × 1 540 mm, 1 540 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: přední
Výkon135 kW, 184 (146 + 109) koní
Baterie?
Nabíjení
Spotřeba?
Cena od799 000 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze