Koncept Nissan IMS čerpá inspiraci z tradičního japonského kimona

Koncept Nissan IMS čerpá inspiraci z tradičního japonského kimona
  • Za předními sedadly se nachází takzvané „Premier Seat“ – doopravdy rozměrné luxusní sedadlo
  • Elektrický motor je umístěný jak vpředu, tak vzadu, a je schopen vygenerovat až 483 koňských sil

Společnost Nissan představila na veletrhu automobilů v Detroitu zajímavý koncept elektrického automobilu s názvem Nissan IMs. Automobil čerpá inspiraci z tradičních japonských symbolů a hodnot a futuristický design potvrzuje, že je možné vytvořit líbivý sedan se špičkovou aerodynamikou. Vzhled podtrhuje rovněž speciální barevná varianta „Liquid Metal“ a i když byste to do automobilu možná neřekli, design byl inspirován tradičním japonským kimonem.

Rovněž interiér je poměrně atypický. Za předními sedadly se nachází takzvané „Premier Seat“ – doopravdy rozměrné luxusní sedadlo, které vznikne sklopením částí dvou bočních sedadel. U řidiče a spolujezdce zase můžeme pozorovat ohromné množství displejů, které částečně prozrazují schopnost automobilu pohybovat se plně autonomně bez zásahu řidiče. Další možností by však mělo být i klasické ovládání vozidla řidičem.

O pohon se stará elektrický motor umístěný jak vpředu, tak vzadu. Je schopen vygenerovat až 483 koňských sil, zatímco jízdní komfort zajišťuje pokročilá technologie vzduchových tlumičů. Baterie s kapacitou 115 kWh by měla zajistit solidní dojezd až 600 kilometrů na jedno nabití. Zda někdy koncept Nissan IMs spatříme i na běžných silnicích však zůstává ve hvězdách.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze