Kia testuje model EV. Doprovod mu dělala Tesla Model 3

2
Kia testuje model EV. Doprovod mu dělala Tesla Model 3
Fotografie: insideevs.com
  • Konkurentem by mohly být Tesly Model 3/Model Y
  • Dobíjecí výkon by měl činit až 350 kW
  • Dojezd na plně dobité baterie dosáhne 480 km

Korejská automobilka Kia v posledních týdnech pilně testuje chystaný model EV. Ten se může srovnávat s Teslou Model 3, jelikož menší Tesla Model Y se zatím v Evropě vůbec neprodává. S novou zprávou o voze přichází insideevs.com. Právě tam se objevila nová várka fotografií nadcházejícího vozu. A jelikož Korejci nechtějí ponechat nic náhodě, společnost mu dělala právě Tesla Model 3. Ta mohla sloužit pro účely benchmarkingu.

Pokud jde o design, značnou inspiraci by si měl vzít z dříve představeného konceptu Imagine by Kia. Novinka tak nejspíše dostane kombinaci designových prvků ze studie Imagine, ke kterým se navíc přidá pár prvků z konceptu Futuron. Zatím tak není jasné, jak vlastně bude hotové auto vypadat. Očekávat ale můžeme poměrně elegantní crossover s nízkou linií střechy. Ještě zajímavější by pak měly být technické parametry.

Pokud jde totiž o jízdní dynamiku, vůz by měl umět zrychlit z 0 na 100 km/h za 4 sekundy. Dojezd na plně dobité baterie bude atakovat 480 km a vůz získá i 800V architekturu. Pokud by se to potvrdilo, novou Kiu by šlo dobíjet výkonem až 350 kW, což je více než u Porsche Taycan. Společně s tím čekejme novou podvozkovou platformu a premiéru začátkem příštího roku.

Diskuze ke článku
Ondřej Kvinta
Ondřej Kvinta
Nejsem si jistý, jestli to byly tyto vozy. Ale celkem asi 7 se jich prohnalo kolem nás na cestě z Ostravy do Olomouce. Mohu zaslat redakci video, pokud by redakce chtěla, ale nejsem si jistý, jestli šlo opravdu o tyto vozy. Byly reálně ve velikost Modelu X. Všechny stejné stejné. Spíš jsem si myslel, že to jsou novinky od Hyundai, když byly tak mohutně maskované.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze