Ionity zavádí na prázdniny výhodnější tarif

3
Ionity zavádí na prázdniny výhodnější tarif
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Od 6. června zavádí Ionity výhodnější paušál Ionity Passport
  • Bude levnější než dosud a přináší zásadní novinku
  • Aktivovat jej bude možné přímo z aplikace v mobilu

Konkurenční tlak donutil společnost Ionity provozující síť zhruba 480 ultrarychlých nabíjecích stanic po Evropě zvýhodnit své služby. Cena nabíjení se sice nemění, avšak zásadního posunu se dočkal paušál pro časté zákazníky, kteří nemají nabíjecí kartu některé z automobilek zúčastněných na projektu Ionity. Zaprvé byl zlevněn o třetinu a například v Německu jeho cena klesá ze 17,99 na 11,99 eur (ze 426 na 284 korun), v Česku byla cena stanovena na 285 Kč měsíčně. Zákazník za to získá slevu ve výši 0,20 eur za kWh, s paušálem tedy bude platit 0,59 místo 0,79 eur (14 místo 18,70 korun) za kWh. V Česku bude aplikována sleva 4,77 Kč na kWh, která tak vyjde na 16,22 místo 21 korun.

Největší novinkou však je odbourání ročního úvazku na paušál; Ionity Passport bude nově možné kdykoliv nejen zřídit, ale i ukončit. Otevírají se tak zajímavé možnosti při panevropských cestách na dovolenou. Paušál se totiž vyplatí už při nabití 60 kWh měsíčně, což při předpokládané spotřebě 20 kWh/100 km reprezentuje 300 kilometrů.

tisková zpráva
Diskuze ke článku
Radek Skrbek
Radek Skrbek
Především by měl IONITY vrátit dotace, nebo dát cenu všem stejně a nezvýhodňovat svoje ovečky. Tohle rozdělování je pěkně hnusná zlodějina, když si na stavbu a prvoz vzali dotace od nás všech. Kdyby to stavěli za "svoje" tak neřeknu ani "ň".

I po této změně je to lichva. Cena 21,- Kč je prostě lichva. A vlastně nechápu proč nechtějí aby u nich lidi nakupovali elektřinu? Touto cenou všechny nové zákazníky jen odrazují.

Proč to dělat jednoduše když to jde složitě.
Petr Jelínek
Petr Jelínek
Naprosto nepochopitelné. V době, kdy už velmi dlouho klesají ceny energii zavést tuto novou nabídku, která sice mluví o slevě, ale je to vlastně velmi citelné zdražení, proti nabídce, co měla IONITY na svojí kartu či aplikaci až do prosince 2022.
Skoro všichni zlevňují, kdo to tady vymyslel?
elektromobilista novy
elektromobilista novy
Naposledy upraveno: 1. 6. 2023 13:43
Karta od automobilek uz moc nedava smysl na Ionity. Od dnes zmenily ceny Hyundai a Elli (VW+Skoda).
U Skoda Powerpass je cena s tarifem za 14,99 Eur mesicne (neni uvedeno jestli porad plati vazanost na 12 mesicu) za 0,60 Eur za 1kWh. V Ceske republice je to za 349 Kc mesicne + 11,74 Kc za 1 kWh.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze