Innogy přebírá CNGvitall a má tak nyní největší síť plnicích stanic CNG

Innogy přebírá CNGvitall a má tak nyní největší síť plnicích stanic CNG
  • K 1. 7. 2019 ukončuje CNGvitall činnost a její aktivity přebírá Innogy Energo
  • Zákazníci Innogy mohou využívat všech výhod největší celostátní sítě plniček
  • Innogy provozuje 59 CNG plniček, do konce roku otevře další čtyři

Alternativní pohon, to není jenom hybrid, plug-in hybrid, elektromobil nebo třeba vodík, ale také CNG, tedy zemní plyn. Tento druh pohonu je v České republice poměrně oblíbený a nyní na tomto poli dochází k zajímavé akvizici. Innogy dokončila převzetí CNGvitall a má nyní největší síť CNG plniček v zemi.

Plnící stanice CNG

Máme za sebou několik náročných měsíců, kdy jsme přebírali zaměstnance i technologie a řešili IT systémy. Klíčové pro nás bylo, abychom dobře zvládli zavedení všech zákazníků CNGvitall do našich systémů. Ode dneška tak jsou zákazníci CNGvitall nově zákazníky Innogy. A všichni naši zákazníci už nyní mohou naplno využívat výhod široké sítě CNG plniček Innogy,“ uvedl Zdeněk Kaplan, CEO Innogy Energo.

Právě akvizice CNGvitall dopomohla Innogy vedle vlastního budování plniček k pozici jedničky na trhu. „V posledních třech letech jsme do rozvoje naší sítě masivně investovali, navíc se nám před půl rokem podařila strategická akvizice CNGvitall. V tuto chvíli se budeme zaměřovat hlavně na bílá místa na mapě. Nové plničky budeme stavět v lokalitách, kde ještě vidíme potenciál, nebo tam, kde budeme mít zajištěnou klientelu a odběr,“ dodal Kaplan. Do konce roku firma plánuje otevřít plničky v Přerově, Šumperku, Třebíči a Mníšku pod Brdy.

Innogy Energo se nechce profilovat na trhu pouze jako prodejce CNG, ale také jako výrobce a dodavatel plnicích stanic. „Technologii plniček si sestavujeme sami. Jsme proto schopni navrhnout a dodat technologii plničky všem zájemcům, kteří chtějí mít vlastní stanici, ať už veřejnou, nebo pro svoje interní potřeby, a zároveň jim k tomu poskytnout potřebný servis,“ uzavírá CEO Innogy Energo.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze