Hyundai Kona opět boduje, tentokrát za mořem. Ocenila ji tamní novinářská obec

4
Hyundai Kona opět boduje, tentokrát za mořem. Ocenila ji tamní novinářská obec
  • Hyundai Kona si odnesla ocenění Severoamerické SUV roku 2019
  • Porota se skládá z významných novinářů a analytiků z USA a Kanady

Hyundai Kona Electric sbírá jedno ocenění za druhým. Nemusíte mít elektromobily ani automobilku Hyundai v lásce, ale vezmete-li poměr cena/výkon, tak Hyundai Kona Electric opravdu patří k tomu nejlepšímu na trhu. Možná i proto Hyundai Kona Electric získala další ocenění.

Modelu Kona a Kona Electric 2019 udělila porota renomovaných motoristických novinářů ankety „North American Car, Utility and Truck of the Year“ (Severoamerický osobní vůz, SUV a pickup roku) titul „2019 North American Utility Vehicle of the Year“ (Severoamerické SUV roku 2019). Poprvé tak zvítězil v kategorii „Utility Vehicle of the Year“ crossover značky Hyundai. Vítěz kategorie SUV je každoročně vyhlašován na severoamerickém mezinárodním autosalonu NAIAS v Detroitu.

Hyundai Kona Electric

Naplňuje nás velká hrdost, že naše nové inovativní crossovery Kona a Kona Electric zvítězily v prestižní anketě North American Utility Vehicle of the Year,“ řekl Brian Smith, provozní ředitel společnosti Hyundai Motor America. „Kona je cenově dostupný, elegantní a funkční kompaktní crossover, přizpůsobený požadavkům zákazníků se všemi druhy aktivních životních stylů. Stanovuje nová měřítka ve svém segmentu přitažlivým designem, nejmodernější konektivitou a nejlepší bezpečnostní výbavou ve své třídě. Víme, že naši zákazníci budou souhlasit s rozhodnutím nejuznávanějších novinářů o udělení tohoto mimořádného ocenění.“

William Lee, prezident a generální ředitel společnosti Hyundai North America, a Brian Smith, provozní ředitel společnosti Hyundai Motor America, převzali ocenění „2019 North American Utility Vehicle of the Year“ pro crossovery Hyundai Kona 2019 a Kona Electric 2019 na slavnostním vyhlášení výsledků hlasování poroty soutěže „North American Car, Utility and Truck of the Year“, tvořené motoristickými novináři.

Nezávislá porota soutěže „2019 North American Utility Vehicle of the Year“ byla složena z významných novinářů a analytiků z USA a Kanady. Nezávislá organizace oceňuje nejlepší osobní automobily, SUV a pickupy od roku 1994. V letošní porotě bylo zastoupeno 54 médií včetně tradičních deníků, odborných časopisů, rozhlasových stanic, digitálních médií a nezávislých publicistů.

Technické parametry Hyundai Kona Electric Eco

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 165 × 1 800 × 1 565 mm, 1 610 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon100 kW, 136 koní, točivý moment: 395 Nm
Baterie42 kWh (39,2 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 72 kW, palubní: 7 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 13,9 kWh / 100 km, dojezd: 312 km
Cena od899 990 Kč
Diskuze ke článku
Venca Colman
Já to říkám pořád, že Kona je nejlepší elektromobil na trhu, alepsoň za nabízenou cenu. No a získaná ocenění to jenom potvrzují.
Hradecky
Cena výkon a především bezpečnost kraluje! Ale někomu to stejně pořád nestačí, ale to už je každého jeho věc :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze