Hyundai Kona Electric získal pět hvězdiček v testech Green NCAP

2
Hyundai Kona Electric získal pět hvězdiček v testech Green NCAP
Fotografie: hyundai.com
  • Model Kona Electric, malé elektrické SUV společnosti Hyundai Motor, obdržel od organizace Green NCAP nejvyšší možné hodnocení
  • Green NCAP je nezávislou organizací, která hodnotí automobily na základě jejich energetické hospodárnosti a emisí
  • Po úspěchu modelu Ioniq Electric z roku 2019 je Kona Electric druhým elektromobilem Hyundai napájeným výhradně ze sady akumulátorů, který obdržel maximální pětihvězdičkové hodnocení

Hyundai Kona Electric obdržel nejvyšší možné hodnocení od nezávislé organizace Green NCAP, která sestavuje žebříčky vozidel na základě jejich energetické hospodárnosti a emisí. Green NCAP udělil malému SUV s výhradně elektrickým pohonem nejlepší dosažitelné hodnocení v podobě pěti hvězdiček.


Hodnocení se určuje podle tří indexů – čistý vzduch, energetická hospodárnost a emise skleníkových plynů. Každý z nich přitom zahrnuje několik parametrů. Kona Electric získala jako vozidlo s nulovými emisemi nejvyšší hodnocení v kategoriích čistý vzduch a emise skleníkových plynů. Ovšem mimořádně působivých výsledků dosáhla také v disciplíně energetické hospodárnosti. Kona Electric je ve skupině 24 vozidel, hodnocených v roce 2020, jedním z pouhých dvou modelů, které se mohou pochlubit nejlepším možným výsledkem – tím druhým je, jak můžete vidět výše, Renault ZOE.

Organizace Green NCAP ve své zprávě napsala: „Stejně jako u všech ostatních vozidel s výhradně elektrickým pohonem nemá tento vůz žádné emise výfukových plynů, což mu zaručuje maximální počet bodů v kategoriích čistý vzduch a skleníkové plyny. Samozřejmě také elektromobily musejí při své jízdě spotřebovávat energii, ale i zde zůstává hospodárnost modelu Kona v zóně, která přináší nejvyšší bodový zisk: <30 kWh/100 km.

Máme radost, že Kona Electric obdržela pět hvězdiček v hodnocení organizace Green NCAP. Tato skutečnost je dalším potvrzením, že naše zcela elektrické SUV je nejen ekologickým vozidlem s nulovými emisemi, ale také přesvědčivým produktem s excelentní hospodárností,“ říká Andreas-Christoph Hofmann, viceprezident společnosti Hyundai Motor Europe, odpovědný za marketing a produkt. „Tento výsledek je v našem ‚roku elektrifikace‘ pozoruhodným úspěchem a je dalším dokladem naší vedoucí pozice v oblasti budoucí mobility.“ Kompletní zprávu organizace Green NCAP si můžete přečíst zde.

Kona Electric je druhým modelem značky Hyundai, který obdržel nejvyšší, pětihvězdičkové hodnocení. V roce 2019 udělila organizace Green NCAP pět hvězdiček také výhradně elektricky poháněné verzi modelu Hyundai Ioniq.

Technické parametry Hyundai Kona Electric Eco

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 165 × 1 800 × 1 565 mm, 1 610 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon100 kW, 136 koní, točivý moment: 395 Nm
Baterie42 kWh (39,2 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 72 kW, palubní: 7 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 13,9 kWh / 100 km, dojezd: 312 km
Cena od899 990 Kč
Diskuze ke článku
Robert Šindler
Robert Šindler
Celý článek je o Hyundai, ale jak je vidno na doprovodném odkazu ještě jeden elektromobil dostal stejné hodnocení. O něm ani zmínka..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze